Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii, dispuși să renunțe la Orban. Ce premier vor accepta
Liberalii, dispuși să renunțe la Orban. Ce premier vor accepta

Liberalii, dispuși să renunțe la Orban. Ce premier vor accepta

PNL se va lăsa la mâna președintelui Klaus Iohannis și va accepta premierul pe care îl va alege acesta, cu condiția să fie un om din partid. Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că PNL are totală încredere decizia șefului statului.

Chiar dacă la consultările de la Cotroceni vor miza tot pe Ludovic Orban, liberalii sunt dispuși să accepte orice altă propunere de premier venită din partea șefului statului.

„Avem un parteneriat cu domnia sa şi vom merge exact pe propunerea făcută de preşedintele Iohannis. Deocamdată, paşii sunt simpli: Ludovic Orban este premierul votat în Consiliul Naţional al PNL, deci PNL merge cu mandatul Ludovic Orban. Sigur că preşedintele României, în care avem totală încredere, are construiţi la rândul său nişte paşi. Vom vedea care sunt paşii aceştia. Dacă nu va fi Ludovic Orban, va fi un om din interior”, a declarat Rareş Bogdan.

El a exclus, însă, posibilitatea nominalizării ministrului interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, precizând că  nu este o variantă luată în calcul.

„Îl simpatizez foarte mult (pe Nicolae Ciucă – n. red. ), am fost singurul jurnalist, cu tot respectul pentru voi, care l-a apărat cu pieptul aproape dezvelit când era atacat din toate punctele de vedere, dar nu suntem juntă militară totuşi, suntem un stat democratic”, a precizat Rareș Bogdan.

La fel, deși nu a exclus-o, europarlamentarul nu s-a arătat prea încântat de eventuala nominalizare a lui Bogdan Aurescu, de la Externe, precizând că propunerea trebuie să fie foarte simplă.

„Deci, noi intrăm în Biroul Executiv, de acolo colegii mei, în frunte cu premierul, vor merge la CSAT, pentru că e important să guvernăm România în continuare. Există o responsabilitate serioasă, mai ales cu ce se întâmplă în jurul României în acest moment. Oricum, colegii mei dau dovadă de foarte mult pragmatism şi foarte multă pricepere în a ţine sub control până la această oră tot ceea ce înseamnă intrările în ţară şi o eventuală infectare cu coronavirus”, a menţionat europarlamentarul.