"Am solicitat amânarea cu o săptămână a dezbaterii Regulamentului pentru că ne-am înţeles să modificăm Regulamentul în acele puncte în care există un consens la nivelul grupurilor parlamentare şi există două puncte în care se propune modificarea Regulamentului în care Grupul parlamentar al PNL nu este de acord. Unu este cel legat de regimul imunităţii parlamentare, procedurile de începere a urmăririi penale, de arest preventiv, de reţinere de percheziţie şi al doilea punct procedura de revocare a preşedintelui Camerei", a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres. El a precizat că PNL a solicitat Biroului Permanent să ceară un punct de vedere şi de la CSM aşa cum a cerut punct de vedere de la Procurorul general, dar PSD nu a fost de acord.

Liberalii cer în ceea ce priveşte chestiunile legate de imunitatea parlamentară proceduri mai scurte şi vot deschis în plen, iar în ceea ce priveşte revocarea preşedintelui Camerei aceasta să se facă la propunerea a jumătate plus unu dintre deputaţi.

Biroul Camerei Deputaţilor a decis luni ca proiectul Regulamentului Camerei Deputaţilor să rămână pe ordinea de zi a plenului de miercuri.

"În legătură cu Regulamentul Camerei Deputaţilor, acesta a rămas pe ordinea de zi sub rezerva primirii raportului. A fost o discuţie mai lungă vizavi de faptul că domnul Ludovic Orban a solicitat amânarea cu o săptămână, dar s-a apreciat că după ce au fost şase – şapte amânări până acum şi se stabilise deja că modificările regulamentului se vor face în luna martie a rămas pe varianta aceasta. Practic liderii grupurilor parlamentare s-au înţeles pe toate problemele care sunt în Regulament – două care au fost în divergenţă s-a stabilit ca acestea vor apare ca amendamente respinse şi se vor discuta la plen", a spus secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici la finalul Biroului permanent. El a punctat că decizia a fost luată cu majoritate de voturi.