„Unul din cei mai mari artişti din toate timpurile, Michael Jackson a fost lăsat să moară”, spune Liana Stanciu, realizatoare Magic FM, „pentru că valora mai mult mort decât viu”. „Michael Jackson se pregătea să susţină 150 de concerte şi era clar pentru toată lumea că nu va mai putea face faţă, aşa că a fost lăsat să se autodistrugă. Pentru industria muzicală, pentru producători, valora mai mult mort decât viu”, este părerea realizatoarei Magic FM, Liana Stanciu.

Magic FM sărbătoreşte mâine „Ziua Michael Jackson” cu muzica şi povestea megastarului. Născut la 29 august 1958, Michael Jackson a înregistrat în carieră recorduri imposibil de egalat, fiind şi cel care a consacrat videoclipul ca formă de exprimare muzicală.

Într-un sondaj desfăşurat pe MagicFM.ro între 16 iunie – 22 iulie 2011, Jackson a fost votat de către 37% dintre ascultători ca fiind „Cea mai bună voce pop masculină a anilor ’80-’90”, fiind urmat de Freddie Mercury (23% din voturi) şi Brian Adams (10%).

„Michael Jackson a fost unul din cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor. Ştia pe dinafară toate tonalităţile cântecelor pe care le-a compus şi le-a cântat, iar el a fost un muzician care a avut un repertoriu foarte bogat. Mi-e foarte greu să cred că vom mai avea un artist de talia lui”, adaugă Liana Stanciu.

Supranumit „Regele Muzicii Pop”, megastarul avea programat pentru anul 2009 un turneu de revenire care cuprindea 50 de concerte. Toate biletele se epuizaseră la doar câteva ore de la punerea în vânzare. Michael Jackson s-a stins însă din viaţă înainte de turneu.