Luni seară, în Emisiunea „România 9” a lui Ionuţ Cristache de la TVR1, ministrul Lia Olguța Vasilescu a explicat că „România a împrumutat doar 25% din cât a împrumutat Guvernul Cioloș. Este o datorie publică, care se tot rostogolește de la an la an. Ne raportăm la Guvernul (technocrat, n.r.) pe care, nu știu, toți ceilalți din dreapta l-au văzut ca pe cel mai performant Guvern din istoria României și pe care noi l-am văzut ca pe cel mai prost”.

Ea spune că guvernul condus de Sorin Grindeanu a reușit, în doar trei luni, să atragă și să folosească efectiv de 10 ori mai multe fonduri decât au făcut-o tehnocrații în tot anul trecut.

„Haideți să ne uităm la ce înseamnă datele de pe primul trimestru al acestui an. Haideți să ne uităm cât a absorbit România pe această guvernare, față de Guvernul Cioloș. Anul trecut, numai în agricultură, de exemplu, au fost 255 de milioane de euro care s-au absorit. Știți câți bani s-au absorbit până acum în 3 luni de zile de guvernare PSD-ALDE? Aproape 3 miliarde de euro! Cam asta este diferența”, a spus Olguța Vasilescu.

Ministrul muncii a dat asigurări că sunt bani la buget pentru toate majorările salariale și România nu se va îndatora mai mult ca să plătească efectele Legii salarizării unitare.

„Este datoria publică, care se tot rostogolește. Să știți că guvernele PSD în general plătesc datorii. Exact cum s-a întâmplat și pe vremea guvernării PSD care a durat până în anul 2016, când cei dinainte s-au împrumutat vreo 20 de miliarde de la FMI și până la sfârșitul ciclului financiar acești bani aprope că fusesră plătiți, același lucru se va întâmpla și acum”, a subliniat Lia Olguța Vasilescu.