Leul, în cădere liberă

Leul, în cădere liberă

Moneda naţională s-a depreciat astăzi faţă de euro, iar cursul oficial a crescut cu peste 3 bani, la 4,5239 lei/euro.

În raport cu dolarul, leul s-a depreciat de asemenea, pe fondul scăderii euro faţă de dolar. Cursul valutar a crescut cu 3,6 bani de ieri până azi, la 3.3040 lei/dolar.

Faţă de francul elveţian moneda naţională a scăzut de asemenea, până la un nivel oficial de 3,7074 lei/franc. Ieri, BNR a indicat o cotaţie de 3,6770 lei/franc.

"O combinaţie de incertitudine politică internă şi escaladare a tensiunilor din Ucraina se pare că a fost în spatele deprecierii dincolo de pragul de 4,50/euro înregistrată ieri. Deprecierea zilnică de 0,7% nu a mai fost înregistrată de mai mult de o lună şi a fost potenţată în această dimineaţă de o pierdere suplimentară de 0,2%, într-o sedinţă ce pare foarte dificilă pentru activele din ţările emergente", scriu analiştii ING Bank România în raportul zilnic asupra pieţelor financiare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceştia remarcă faptul că "banca centrală a permis această mişcare către valorile minime ale acestui an deşi a părut că a acţionat în forţă luna trecută în faţa unor mişcări similare".