”Câţi oameni au fost în Piaţa Universităţii? Circa 1000, iar protestatarii adevăraţi, care nu au dorit să instige, au fost paşnici. Investitorii nu sunt speriaţi de aceste mişcări", a spus dealerul.

În plus, a remarcat acesta, la nivel interbancar leul este chiar pe un trend de apreciere în raport cu moneda europeană.

Oficial, leul a scăzut astăzi uşor faţă de euro, până la 4,3347 lei/euro, cotaţie cu 0,25 bani mai mare decât aceea de vineri.

"Când s-a deschis şedinţa valutară euro era cotat însă la 4,34 lei, iar acum cotaţia este 4,3365. Cursul oficial indică practic cotaţia medie de pe piaţa monetară la ora 12.45 (cursul oficial fiind prezentat de BNR la ora 13), deci aceea care este valabilă un singur minut", a mai spus dealerul.
Scădere ușoară
Leul a scăzut uşor în faţa euro astăzi, până la un curs oficial de 4,3347 lei/euro, cu 0,25 bani peste nivelul indicat vineri de BNR.
Faţă de dolar, leul a suferit o scădere puternică, cursul crescând astăzi cu peste 3,5 bani, până la 3,4245 lei/dolar. ”Scăderea leului față de dolar se justifică prin faptul că moneda națională se raporteazăla acesta prin intermeidiul euro. Or, dolaruls-a întărit puternic față de euro”.

Moneda naţională s-a depreciat şi în raport cu francul elveţian, până la 3,5854 lei/franc. Cursul oficial de astăzi este cu peste 0,6 bani mai mare decât acela de vineri.