Evenimentul Zilei > Politica > Leoreanu (PNL): În anul Centenarului, deputații PSD-ALDE au votat împotriva Autostrăzii Unirii
Leoreanu (PNL): În anul Centenarului, deputații PSD-ALDE au votat împotriva Autostrăzii Unirii

Leoreanu (PNL): În anul Centenarului, deputații PSD-ALDE au votat împotriva Autostrăzii Unirii

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu, membru al Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, a anunțat că, în respectivul for legislativ, deputații PSD-ALDE au votat împotriva construcției Autostrăzii Iași- Târgu Mureș, numită și autostrada Unirii.

 „Deși noul program de guvernare al PSD vorbește despre autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș, partidul condus de Liviu Dragnea ne demonstrează, încă o dată, de ce acesta nu este altceva decât maculatură. Azi (marți n.r.) , în Comisia de Administrație de la Camera Deputaților, grupul PSD-ALDE  a votat împotriva legii privind aprobarea construcției Autostrăzii Unirii (Iași-Târgu-Mureș), proiect pe care l-am inițiat împreună cu mai mulți colegi. Cu toate că Senatul adoptase proiectul de lege și Consiliul Legislativ avizase favorabil propunerea legislativă, argumentând că nu sunt bani, deputații lui Liviu Dragnea au votat împotrivă. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că există deja un studiu de fezabilitate realizat pentru aceasta autostrada pe care vor să-l arunce la gunoi. Avem o guvernare defetistă, care nu e capabilă să realizeze niciun kilometru de autostradă și pentru care 100 de ani de la Marea Unire nu reprezintă nimic. Viziunea lor pe termen mediu și lung se rezumă la inaugurarea unei statui pentru că, probabil, sunt mult prea ocupați de jocurile de putere din PSD, având în vedere desele schimbări de la conducerea ministerului Transporturilor”, conform unui comunicat de presă al vicepreședintelui PNL.

 

Leoreanu a subliniat că „România are o guvernare defetistă, incapabilă să realizeze un singur kilometru de autostradă”, în contextul în care autostrada Iași- Târgu-Mureș se finanțează atât de la bugetul de stat prin bugetul ministerului Transporturilor, cât și din fonduri europene.

 

 „Proiectul de lege prevedea că autostrada Iași- Târgu-Mureș se finanțează de la bugetul de stat prin bugetul ministerului Transporturilor și din fonduri europene. Nu e un proiect pe care îl realizam peste noapte, ci ar fi reprezentat un angajament pe care ni-l luăm pe termen lung. Realitatea este aceea că Moldova a rămas o zonă subdezvoltată a României, cu un PIB pe cap de locuitor cu aproximativ 40% mai mic decât media națională, astfel că Autostrada Iași- Tg. Mureș își justifică necesitatea și oportunitatea. Lipsa unei conexiuni între Regiunea de Nord- Est și Vestul țării a condus la un decalaj în privința dezvoltării regiunilor și acesta este și motivul pentru care investitorii evită zona respectivă. Dacă nu avem bani pentru acest obiectiv, pentru ce avem bani? Pentru pomenile electorale ale PSD?”, conform sursei citate. 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News