Leonardo DiCaprio susține "Marșul pentru păduri". Actorul, impresionat de spiritul civic al românilor

Leonardo DiCaprio a reacționat pe pagina de Instagram după "Marșul pentru păduri", care a avut loc duminică seara în București și mai multe orașe din țară. 

Leonardo DiCaprio, cunsocut pentru acțiunile sale legate de mediul înconjurător, a felicitat acțiunea civică "Marșul pentru păduri". Iată mesajul actorului de la Hollywood:

"Peste 4.000 de oameni au mărșăluit pe străzile Bucureștiului, cerând Ministerului Pădurilor din România să pună capăt exploatării ilegale și cerând protejarea ultimelor păduri virgine din Europa. Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară", a scris DiCaprio pe Instagram.

"38 de milioane de metri cubi de lemn dispar anual din pădurile din România. Cei mai mulți copaci sunt tăiați ilegal. Au fost, de asemenea, sute de atacuri asupra pădurarilor, inclusiv doi care au fost uciși brutal, pentru protejarea acestor păduri. De la Amazon până în România, atacurile împotriva apărătorilor pădurilor cresc. Trebuie să protejăm pădurile și oamenii care le protejează", a completat actorul.

Cifrele prezentate de către Leonardo DiCaprio sunt halucintante. Fostul ministrul de la Ape și Păduri însă, a prezentat în 2018 cu totul altele: la 8,8 milioane de metri cubi de lemn tăiat ilegal, la 0,4.

"Prin acţiunile întreprinse şi măsurile concrete luate în domeniul Păduri în cele două mandate ale mele de ministru al Apelor şi Pădurilor (martie 2014 - decembrie 2014 şi 30 iunie 2017 - 3 ianuarie 2018), precum şi prin activitatea mea susţinută în Parlamentul României, consider că mi-am îndeplinit misiunea: scăderea drastică a tăierilor ilegale de arbori din pădurile României. Datorită Radarului Pădurilor şi a sistemului 112 pentru transportul de lemn, instrument pe care l-am implementat în 2014 şi a măsurilor legislative la care am fost co-iniţiator, un nou Cod Silvic şi o nouă Lege a contravenţiilor silvice, de la 8,8 milioane mc/an lemn tăiat ilegal (conform raportului Curţii de Conturi a României din anul 2014), s-a ajuns la circa 0,4 milioane mc/an", a punctat Doina Pană, în concluziile de la finalul raportului său de activitate.