Leonardo DiCaprio va participa la filmările pentru remake-ul filmului Titanic. Actorul s-a decis mai greu dacă va participa la noua versiune a peliculei, însă după invitația insistentă lansată de James Cameron, el şi-a rezervat un bilet de zbor spre Bulgaria, scrie presa de peste Dunăre.

Filmările vor începe în acest week-end, atunci când temperaturile vor fi foarte scăzute. Cascadorii și tehnicienii ştiu că vor lucra în condiţii extreme. Leonardo DiCaprio a declarat că este gata să participe şi să viziteze Bulgaria: „În urmă cu mai mulţi ani, am vorbit cu Jean-Claude Van Damme şi m-a asigurat că sunt pregătit pentru asemenea filmări. Banderas mi-a vorbit despre frumuseţea femeilor şi dansurilor din Bulgaria, sper să mă prezint bine”.

Titanic, turnat în 1997, este un film american, de genul, regizat, scris, co-produs, şi co-editat de James Cameron. Este o povestire ficţională a scufundării pachebotului RMS Titanic. În rolurile principale au jucat Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet.

După lansarea de pe 19 decembrie 1997, Titanic a avut succes atât la critică, cât şi la public. Nominalizat la paisprezece categorii de premii Oscar, a câştigât unsprezece. O versiune 3D a lui Titanic, lansată pe 4 aprilie 2012, pentru a comemora 100 de ani de la dezastru, a câştigat 343,6 milioane $ pe plan mondial, încasările filmului ajungând la 2,18 miliarde $. A devenit al doilea film cu cele mai multe încasări din toate timpurile pe plan mondial, după Avatar.

Leonardo Wilhelm DiCaprio a fost nominalizat de şase ori la premiile Oscar, pe care l-a câştigat o dată, şi de zece ori la Globul de Aur, pe care l-a cucerit de trei ori.