Au fost 321 de voturi "pentru" şi 38 împotrivă. De asemenea, Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soț a Olguței Vasilescu, a fost votat de plenul reunit, cu 338 de voturi pentru şi 21 împotrivă, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF, membru executiv. 

Tot miercuri, parlamentarii au validat-o pe Sulfina Barbu (PNL) în funcția de membru în Colegiul Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS). 

Aleșii au validat modificări și la Comisiile comune de control al SIE și al SRI.

Astfel, au fost aprobate două numiri, cea a  deputatului PSD Dorel Gheorghe Căprar şi a senatorului PMP Dorin Valeriu Bădulescu în Comisia de control a Serviciului de Informaţii Externe, cât şi a deputatului USR Daniel Lucian Stanciu-Viziteu în Comisia de control a Serviciului Român de Informaţii. 

În cazul lui Dorel Gheorghe Căprar au fost înregistrate 343 voturi "pentru" şi 15 voturi "împotrivă", la Dorin Valeriu Bădulescu – 337 voturi "pentru", 21 voturi "împotrivă", iar Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a obţinut 349 voturi "pentru" şi 12 voturi "împotrivă". 

Cei trei parlamentari au depus apoi jurământul. 

Decizia numirii parlamentarilor Dorel Căprar şi Dorin Bădulescu în comisia de control SIE a fost luată în urma adoptării de către Parlament a propunerii legislative prin care s-a majorat de la cinci la şapte numărul de membri ai acestei comisii. Modificarea a fost operată pentru a se asigura participarea la procesul decizional a tuturor grupurilor parlamentare.

Deputatul USR Daniel Lucian Stanciu-Viziteu a fost numit membru al comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI pe locul lăsat vacant în urma demisiei din Camera Deputaţilor a lui Manuel Costescu.