Evenimentul Zilei > Justitie > „Leoaică tânără, iubirea”. 90.000 de lei l-ar fi costat pe Nichita detectivii particulari, dar a folosit angajații primăriei
„Leoaică tânără, iubirea”. 90.000 de lei l-ar fi costat pe Nichita detectivii particulari, dar a folosit angajații primăriei

„Leoaică tânără, iubirea”. 90.000 de lei l-ar fi costat pe Nichita detectivii particulari, dar a folosit angajații primăriei

Scandalul în care este implicat baronul de Iași, Gheorghe Nichita (59 de ani), după ce i-a pus pe polițiștii locali să-i urmărească amanta, pe Adina Samson (33 de ani), a făcut înconjurul Europei

După apariția stenogramelor în care procurorii DNA arată cum își urmărea edilul Gheorghe Nichita (PSD) amanta, pe banii primăriei, subiectul a fost preluat de presa din toată Europa. Edilul a stat în arest 24 de ore, iar vineri noapte, judecătorii au decis cercetarea lui sub control judiciar. Nichita a fost luat de la arestul Capitalei de fiicele sale, Ilinca și Irina, și adus la Iași cu un BMW.

„Nu m-am așteptat, dar viața e viață!”

Primarul a ajuns la vila din Copou sâmbătă, unde femeia de serviciu a dat cu mătura în aşteptarea lui, încă de la ora 6.00. În momentul în care a coborât din maşină, Nichita a vrut să pară zâmbitor, dar era vizibil incomodat și afectat de cele întâmplate: „Nu vreau să comentez. Sunt nedormit, obosit. Vreau să mă liniștesc. Este doar o etapă. Sigur că există și contestația. Sper ca luni să vă pot face câteva comentarii. La cald nu e bine sa vorbești foarte mult. Lucrurile trebuie analizate cu simț de răspundere”. Cât despre situația în care se află din cauza amantei, el a rezumat: „Nu m-am așteptat, dar viața e viață!”.


FOTO: Procurorii DNA au cerut arestarea lui pentru supravegherea obsesivă a Adinei SamsonÎn următoarele ore, primarul și-a închis telefoanele. A primit vizita lui Cristi Stărică, directorul EcoPiața, societate subordonată primăriei. În jurul orei 14.00, fetele şi ginerele au plecat. Ieri, Nichita a stat toată ziua în casă, însă nu se poate bucura încă de libertate. Procurorii DNA au cerut arestarea lui pentru supravegherea obsesivă a Adinei Samson, amanta de 33 ani, șefa Serviciului de Management al Calității, pe care el a promovat-o în funcție.

A făcut economie

Gelozia lui Nichita i-ar fi golit conturile dacă ar fi ales o cale legală şi ar fi apelat la o firmă de detectivi particulari. Firmele din Iaşi, care spionează persoanele contracost, legal, au explicat pentru „Evenimentul zilei” că, pe zi, percep 1.000 de lei pentru a urmări, înregistra, fotografia şi aduce probele infidelităţii. Aşadar, Nichita a apelat la un prieten, Mihai Hlioboceanu, directorul Poliţiei Locale. Treziți din somn, luați din așternuturi sau obligați în orele de serviciu să „stea de șase” pentru Gheorghe Nichita, angajații primăriei l-au ajutat să își păstreze în buzunar, la un calcul superficial, 90.000 de lei pentru lunile ianuarie-aprilie. Aceasta este perioada despre care DNA a precizat că ar fi folosit poliţiştii locali pentru spionaj.

Polițiștii locali „plătesc” cu jobul

„Polițiștii care au participat la filajul amantei ar trebui dați afară, e clar că au făcut abuz în serviciu. Nu au fost obligați. Au existat discuții ca angajații Poliției Naționale din Iași să facă echipă cu cei din Poliția Locală, pentru patrulare, dar au refuzat pentru că știau că nu au pregătire, nici morală, știau că se fac ilegalități”, a declarat Emil Păscuț, liderul sindicatului „Diamantul”. Ce s-a întâmplat, mai spune Păscuț, „dovedește că încercarea de a muta Poliția națională în subordinea Primăriei este o idee greșită”. Polițiștii vor fi suspendați din funcție până se va da verdictul final în acest dosar.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: