Supranumită și leguma „aspirator” de toxine, varza detoxifiază organismul și îl curăță de toxine, reduce cantitate de hrană consumată la fiecare masă şi este un mare ajutor atunci când vrei să slăbești.
Crudă, sub formă de salată sau suc, fiartă în abur, murată sau călită, varza este considerată încă din Roma antică un remediu universal. Varza conţine substanţe cu proprietăţi antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare excepţionale.
De asemenea, consumul de varză stimulează imunitatea la foarte multe forme de cancer. Ea este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi în antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, dar au un efect benefic şi asupra frumuseţii.
Dieta care te ajută să slăbești șase kilograme
Ingredientul secret în dieta de șapte zile este supa de varză, cu ajutorul ei poți să slăbești până la șase kilograme.
Ziua 1: supă de varză, plus un fruct la alegere, mai puţin banane.
Ziua 2: supă de varză, legume fierte sau proaspete şi un cartof copt.
Ziua 3: supă de varză, salată de varză, legume şi fructe (mai puţin cartofi şi banane).
Ziua 4: supă de varză, o banană, un pahar de lapte degresat.
Ziua 5: supă de varză, o bucată de 450 de grame de peste şi 6 roşii.
Ziua 6: supă de varză, legume şi o bucată mică de carne de vită.
Ziua 7: supă de varză, un bol mic de orez brun, legume şi un suc natural de portocale.
Dieta cu varză trebuie urmată cu mare atenție, iar în cazul în care există afecțiuni renale sau boli cardiovasculare, nu este indicat să urmați o astfel de dietă, întrucât se pot agrava problemele, informează timpul.md.
Varza, nu te ajută doar să slăbești
Potrivit Institutului Național al Cancerului, legumele crucifere, precum varza, conțin compuși numiți glucozinolați, care sunt substanțe chimice care conțin sulf. În timpul pregătirii alimentelor, mestecării și digestiei, acei glucozinolați sunt descompuși în anumiți compuși care au fost examinați pentru beneficiile lor anticancerigene.
Aceasta este o veste bună, dar nu înseamnă neapărat că dacă consumi varză în exces vei fi o persoană ferită de cancer. Oamenii de știință spun că trebuie făcute mult mai multe cercetări cu privire la beneficiile legumelor crucifere în combaterea cancerului. Dar pentru că au atât de multe beneficii, încorporarea lor în meniul zilnic nu este o idee rea, potrivit doc.ro.