Evenimentul Zilei > Politica > Deputat: PSD – ALDE au de gând să treacă luni legile justiției prin Senat
Deputat: PSD – ALDE au de gând să treacă luni legile justiției prin Senat

Deputat: PSD – ALDE au de gând să treacă luni legile justiției prin Senat

Deputatul Ion Stelian Cristian (USR), vicepreședinte în comisia parlamentară specială pentru legile justiției, a declarat joi seară, la Realitatea TV, că se așteptă ca forma legilor 303, 304 și 317 privind statul magistraților, organizarea judiciară și CSM să fie modificată în Senat față de varianta adoptată în Camera Deputaților.

„Cred lucrul ăsta pentru că într-un fel am și fost avertizați. Ședința la un moment dat, ultima ședință după care s-a încheiat raportul pe Legea 317 privind CSM, trebuia încheiată până la ora 19:00. Nu aveau timp să facă lucrul ăsta. Ca atare au renunțat la câteva amendamente doar ca să meargă mai repede. Și ne-au spus: Le păstrăm pentru Senat. Deci au spus, e pe înregistrare. Cred că se poate mult mai rău decât a ieșit la Camera Deputaților", a afirmat deputatul.

„Știu că luni va fi o ședință, vom avea o ședință la comisia specială la ora 09:00. Va trebui până atunci să facem amendamente la toate cele trei legi. La prima Lege, 303/2004, expiră termenul la miezul nopții astăzi. În următoarele zile, până sâmbătă, avem termen să facem amendamente la celelalte două legi. După care amendamentele vin la comisie. Vă dați seama cât poate discuta această comisie toate amendamentele – și se vor depune amendamente – până la ora la care vor stabili plen pentru Senat, pentru că eu știu că au de gând chiar în ziua de luni să treacă în plenul Senatului aceste legi. Știu lucrul ăsta. Dacă se vor răzgândi, cum au mai făcut-o de câteva ori, e o altă problemă, dar în plan au să facă lucrul ăsta. Adică ar vrea să le voteze luni. Așa că se poate mult mai rău", a adăugat deputatul USR.