"Legea lui Voiculescu este o eroare"

"Legea lui Voiculescu este o eroare"

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este nemulţumit de decizia Curţii Constituţionale în cazul modificărilor la Legea caselor naţionalizate. De asemenea, fostul premier a precizat că "actul normativ favorizează chiriaşii şi readuce nedreptatea făcută proprietarilor în 1990". "Sunt foarte mâhnit de decizie. Dreptul la proprietate este unul fundamental, pentru care ne-am bătut, ne-am bucurat când a fost garantată, nu numai ocrotită în Constituţie. Legea vine în favoarea chiriaşilor, revenind la nedreptatea care s-a făcut din 1990 proprietarilor. Cred că, din acest punct de vedere, este o eroare", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Mai mult, liderul PNL a precizat că liberalii au implementat, când au fost la guvernare, un mecanism, Fondul Proprietatea, care "să permită proprietarilor deposedaţi de bunurile lor în perioada comunistă să primească o compensaţie în bani, titluri de valoare, dar numai dacă proprietăţile nu pot fi restituite", relatează Mediafax.

Modificările la legea caselor, constituţionale

Curtea Constituţională (CC) a decis ieri, cu majoritate de voturi, că modificările la Legea caselor naţionalizate sunt constituţionale, respingând astfel sesizarea depusă de preşedintele Traian Băsescu, care a reclamat procedura de legiferare, informează Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şeful statului a sesizat luna trecută Curtea Constituţională în legătură cu legea referitoare la casele naţionalizate, menţionând că motivele sale sunt diferite faţă de cele ale partidelor care au contestat anterior actul şi că, printre altele, reglementarea a încălcat principiul bicameralismului.