Evenimentul Zilei > Politica > Legea carantinării aruncă România în haos. Reacția lui Orban în scandalul momentului
Legea carantinării aruncă România în haos. Reacția lui Orban în scandalul momentului

Legea carantinării aruncă România în haos. Reacția lui Orban în scandalul momentului

Nici premierul Ludovic Orban și nici alți miniștri din Guvern nu au fost invitați la dezbaterile din Parlament pe tema legii privind carantina și izolarea.

Guvernul a precizat, într-o informare de presă, că nici premierul Ludovic Orban și nici alți miniștri din Cabinetul acestuia nu au fost invitați la dezbaterile parlamentare asupra legii privind carantina și izolarea.

Precizarea vine în contextul în care liderul interimar al PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii partidului din care face parte nu vor vota acest act normative până când premierul Ludovic Orban nu va da explicații în Parlament.

Reprezentanții Guvernului au precizat că atât Ludovic Orban cât și miniștrii Sănătății, Nelu Tătaru și al Justiției, Cătălin Predoiu au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului de fiecare dată când sunt invitaţi sau solicitaţi în mod oficial.

„Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban şi nici miniştrilor din Cabinet invitaţia de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care priveşte carantina şi izolarea”, se arată în informarea de presă.

Potrivit acesteia, premierul şi miniştrii Sănătăţii şi Justiţiei vor fi prezenți în Parlament, pentru a da explicații, de fiecare dată când vor fi invitați sau li se va solicita acest lucru oficial.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii vor vota proiectul de lege privind carantina şi izolarea, aflat în dezbatere la Senat, atunci când premierul şi ministrul Sănătăţii se vor prezenta în Parlament să lămurească aspectele nelămurite din acest proiect.

„Nu e nici un ping -pong. Minciuna e clară. Guvernul României trebuia să nu legifereze prin HG. Știau că nu pot să îngrădească drepturi decât prin lege. Sunt acuzații inutile”, a comentat Marcel Ciolacu într-o declarație publică.

El a precizat că PSD nu este vinovat dacă are în vedere o lege a carantinei așa cum este în toată lumea.

„Există o abordare graduală în ceea ce privește carrantinarea și izolarea. Avem toată legislația europeană, adusă de domnul Arafat. Nu se va adopta această lege până când premierul nu va veni să răspundă în Parlament de ce s-a întârziat cu această lege. Premierul nu a chemat partidele la consultări”, a declarat Ciolacu.

OMS îngrijorată pentru creșterea cazurilor de Covid: „Există riscul ca boala să revină”

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: