Evenimentul Zilei > International > Lege în ȘCOLILE americane: Transsexualii TREBUIE să aibă acces la DUȘURI împreună cu TOȚI ceilalți
Lege în ȘCOLILE americane: Transsexualii TREBUIE să aibă acces la DUȘURI împreună cu TOȚI ceilalți

Lege în ȘCOLILE americane: Transsexualii TREBUIE să aibă acces la DUȘURI împreună cu TOȚI ceilalți

Guvernul american a stabilit că un liceu din Chicago a discriminat o elevă transsexuală și a dat un ultimatum conducerii școlii să-i permită acces nelimitat la vestiarul fetelor, sau i se vor tăia finanțările.

Eleva, al cărui nume nu a fost făcut public, și American Civil Liberties Union, care au formulat plângerea, au salutat decizia, în timp ce conducerea liceului a apreciat că aceasta este „serios exagerată”.

După o anchetă pornită de la plângerea formulată în 2013, și luni de negocieri, Biroul pentru Drepturi Civile din cadrul Departamentului american pentru Educație a hotărât că Township High School District 211 a încălcat legile anti-discriminare.

Conducerea liceului, susține că elevii transsexuali își pot folosi vestiarul conform sexului lor stabilit („genul”, scrie în documente, potrivit Corectitudinii Politice), atunci când se schimbă, și dușurile în privat.

Guvernul susține însă că un vestiar separat este discriminatoriu, deoarece ar supune-o pe respectiva elevă transsexuală stigmatului colegilor și unui tratament diferit.

Decizia guvernamentală creează astfel jurisprudență în ceea ce privește folosirea vestiarelor, pe fondul creșterii atenției acordate Teoriei genului și problemei transsexualilor, scrie Reuters.

Amintim că Teoria genului, unul dintre cei mai puternici piloni ai Corectitudinii Politice, care face ravagii în Occident, susține că un om nu se naște Băiat sau Fată, sexul (genul) său fiind determinat nu de datul anatomic, ci de mediul în care crește, se dezvoltă și se educă.

Secretarul adjunct pentru Drepturile Civile, Catherine Lhamon a declarat:

„Toți elevii trebuie să se bucure de oportunitatea de a participa în mod egal la programele și activitățile școlare, acesta este un drept civil de bază.”

Eleva transsexuală a făcut și ea (?) o declarație, difuzată de ACLU:

„Decizia mă face foarte fericită, pentru că ea înseamnă enorm pentru mine și pentru nenumărate alte persoane. Politica districtuală m-a stigmatizat și m-a făcut adeseori să mă simt ca și cum nu aș fi fost o ‘persoană normală’.”

Conducerea școlii a comentat că hotărârea este una critică pentru toate școlile americane. Superintendentul Daniel Cates a declarat:

„Ceea ce oferim noi este rațional; noi respectăm demnitatea TUTUROR elevilor noștri.”

Eleva respectivă a fost identificată ca femeie cu mai mulți ani în urmă; liceul o are înregistrată ca „female student” și face sport în echipele de fete ale școlii și folosește cantinele fetelor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.