Editura Evenimentul si Capital

O lege ambiguă dorește exterminarea bătrânilor! Pensionari, munca voastră de o viață se negociază pentru interesele altora

Autor: | | 1 Comentarii | 1316 Vizualizari

Cea mai mare eroare socială se va produce zilele acestea în Camera Deputaților, dacă președintele Iohannis va accepta acest lucru. Prin proiectul de modifi care şi completare a Legii nr. 16/2000 privind înfi inţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice, Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor sunt scoase din componenţa acestuia.

În acest moment se află în lucru o legislație care urmărește împiedicarea activității de creditare a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor, la presiunea băncilor şi instituțiilor financiare nebancare (IFN) care îi doresc pe pensionari clienți pentru împrumuturile lor împovărătoare, deși majoritatea sunt supuși unui proces de excluziune financiară din cauza vârstei înaintate și pensiilor mici.

Aceste CARP-uri care oferă un sprijin real sutelor de mii de persoane vârstnice din toată țara, prin oferirea de împrumuturi accesibile şi de servicii la preţuri reduse, ar trebui sprijinite şi nu marginalizate.

De fapt aceste asociații au făcut suportabile cele mai triste zile din viaţa pensionarilor, chiar să supravieţuiască în anumite momente din viaţa lor! Cu împrumuturile de la CARP, şi-au plătit taxe şi impozite, şi-au ajutat copiii şi nepoţii, şi-au luat medicamente. În plus, la CARP-uri se organizează activităţi de socializare, activităţi medicale de tratare a bolilor specifice vârstei, magazine de alimentaţie publică cu preţuri rezonabile, fără adaos comercial, unităţi prestatoare de servicii!

Cu toate acestea, bâtrânii sunt la un pas să își piardă și ultima fărâmă de speranță din cauza unui grup de interese care a căpușat Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice și a reușit să-și impună punctul de vedere și să promoveze modificări monstruoase la legea de organizare și funcționare a acestui Consiliu.

Atât Federația Națională „OMENIA” cât și cei 1.400.000 de membri din C.A.R.P.-urile afiliate se pot mândri cu derularea unor proiecte cu fonduri externe, cu activități de creditare, dar și înființarea de centre de zi, cluburi, centre rezidențiale, centre de îngrijire la domiciliu, cantine sociale, magazine tip economat și de produse naturiste, cabinete medicale, ateliere de prestări de servicii de reparații, saloane de frizerie–coafură, activități de socializare, sportive, cultural și de agrement. Pentru unele dintre ele, conform legii, s-au parcurs procedurile de autorizare și licențiere.

Dar, după cum se vede, în România inițiativele bune trebuie pedepsite, iar unele partide politice au uitat promisiunile electorale, au uitat angajamentele europene și își amintesc de părinți și bunici doar înainte de alegeri.

Halep, decizie FINALĂ! Anunţul făcut ACUM: cine este noul antrenor al Simonei

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI