În primăvara acestui an Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, a devenit președintele Partidului Dreptății Sociale (PDS). La alegerile locale din 2016 pe lista de candidați pentru Primăria Capitalei s-a aflat și Laurențiu Ștefan Coruț, directorul juridic de la Cimitire, prins în flagrant zilele trecute după ce a cerut 1.000 de euro șpagă. El s-a aflat pe lista lui Vanghelia pentru Consiliul General al Municipiului București.

În data de 21 decembrie, ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie l-au prins pe Coruţ în flagrant în timp ce cerea mită de 1.000 de euro pentru a-și folosi influența față de funcționari în atribuțiile cărora intră emiterea autorizațiilor de acreditare a societăților comerciale pentru executarea de lucrări în cimitirele aflate în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Potrivit unor surse, el ar fi primit banii chiar în cimitir.

În februarie 2009, pe când era directorul juridic al ACCU, a fost dat afară de primarul general Sorin Oprescu. Coruţ a dat însă în judecată Muncipalitatea şi a câştigat procesul în 2010. Instanţa a obligat Primăria Capitalei să îl repună în funcţie, să îi dea salariile din urmă şi să îi dea şi o despăgubiri de 1.000 lei pe zi, inclusiv sâmbăta și duminica, până la reangajare. Oprescu s-a ambiţionat şi l-a dat afară din nou. A urmat un alt proces, câştigat din nou de angajatul de la Cimitire, dar decizia nu a fost pusă în aplicare. Printr-o hotărâre de consiliu general, Răzvan Sava, primar interimar al Bucureştiului de atunci, l-a repus în funcţie. Una pesta alta, fostul director juridic a primit de la Primărie, din 2009 până în martie 2016, 170.000 de euro, doar ca să stea acasă.

Potrivit declarației de avere a acestuia, Coruț primea lunar de la ACCU un salariu de 3.000 de lei și deține doua mașini, un BMW X5 și un Mercedes, ambele din 2011.