Legătura care lămurește cazul Beuran. Rolul capital al deputatului USR

Lavinia Coțofană, fost consilier al ministrului Sănătății, Victor Costache, a povestit cum deputatul Emanuel Ungureanu, de la USR, se lauda că l-a pus pe acesta în funcția guvernamentală.

Lavinia Coțofană a fost judecător la Judecătoria Arad, iar de la preluarea mandatului de premier de către Ludovic Orban, a fost chemată în echipa guvernamentală, pentru a fi consilier al ministrului Sănătății, Victor Costache. Când a sesiza conflictul de interese în care se află ministrul, Lavinia Coțofană a dezvăluit toate informațiile, susținând că este avertizor de integritate.

”Am participat la o întâlnire informală la care au fost prezenți: Costache, Ungureanu și Dina – șeful corpului de control al ministrului Sănătății. La acele discuții l-am auzit pe deputatul Ungureanu cum se lăuda că lui îi datorează numirea ca ministru Costache, deși Orban dorea să îl numească pe un anume doctor Suciu de la Târgu Mureș, dar … urmare a manoperelor și influenței lui Ungureanu, Orban ar fi fost nevoit să își schimbe opțiunea, la solicitarea expresă a lui Barna, care ar fi condiționat votarea guvernului Orban de înlocuirea domnului dr. Suciu cu Costache !

Nu știu dacă este doar o informație insalubră, la fel ca mopurile și wc-urile pe care deputatul Ungureanu le filmează și le postează cu obstinație pe contul său FB, sau este o informație reală. Dar Costache, deși prezent, nu l-a contrazis pe Ungureanu! Oricum, pentru un observator obiectiv, era evident un anumit ascendent al lui Ungureanu asupra lui Costache …”, a spus Lavinia Coțofană, într-un interviu pentru Cotidianul.ro.

Fostul consilier al ministrului a mai dezvăluit faptul că ministrul Costache, care a încheiat la trei zile după preluarea mandatului de ministru, un contract de colaborare cu spitalul privat Polisano din Sibiu, a adus o întreagă echipă în minister, oameni care au de a face direct cu spitalul privat.

”Toate acestea mi-au creat convingerea, ulterioară din păcate, că, prin acest OUG, Costache forța organizarea rezidențiatului în toate specialitățile în unitățile private și nu doar în cele de imagistică, radiologie, unde privații au investit mai mult în echipamente, așa cum îmi spusese la începutul colaborării noastre.

Un mare semn de întrebare mi l-am pus în momentul în care la șefa lui de cabinet, la doamna Mihaela Constantin, a ajuns o cerere a domnului doctor Victor Sebastian Costache adresată Rectorului Universității Lucian Blaga din Sibiu spre a solicita ministrului Sănătății Victor Sebastian Costache de a fi desemnat coordonator de rezidențiat în specialitatea chirurgie cardiovasculară în cadrul Spitalului Polisano, deși la data solicitării OUG-ul nu era definitivat, nu era redactat, nu avea avizele legale, prim-viceprim ministrul Raluca Turcan și primul ministru știind la acea data că este vorba despre „spitalele militare și spitalele județene mai importante…”.

În acest context, devine explicabilă acea opoziție inițială a ministrului Anisie, care avea aceleași informații ca cei mai înainte amintiți – fără spitalele private!… Doar domnul doctor Costache de la Polisano făcea cerere ministrului Costache … mă rog, înțelegeți dumneavoastră ! Oamenii diligenți, „europeni”, fac întâi cererea și apoi OUG-ul !”.

Țintele: ”Sinescu” și ”Beuran”

Potrivit aceleiași surse, ministrul Costache și-ar fi pregătit o listă cu ținte, nume de doctori importanți, pe care vrea să le distrugă. ”Din acea perioadă a povestit cum și-a format „agenda” pentru ministeriatul său! Vorbea cu patimă despre domnul doctor Sinescu, despre care spunea cu căldură că … „vrea să îl distrugă”. Îl mai amintea pe doctorul Arafat … Niciodată nu a spus însă toate motivele pentru care avea această listă „tandră”. Știu doar că în acea perioadă în care am colaborat cu acesta și deputatul Ungureanu a venit cu propia sa contribuție la lista țintelor ministeriale; pe primul loc cred că era profesorul Beuran, câțiva manageri de spitale, din care îmi mai amintesc de doamna de la Universitar, Nica parcă, de cei de la Fundeni și, de prin țară ! Acum, chiar îmi pare rău că nu am reținut numele tuturor celor despre care vorbeau aceștia …”, a spus Coțofană.