Evenimentul Zilei > International > Lega al lui Salvini CREŞTE PUTERNIC în sondaje. Secretul? „ Italians First!”
Lega al lui Salvini  CREŞTE PUTERNIC în sondaje. Secretul? „ Italians First!”

Lega al lui Salvini CREŞTE PUTERNIC în sondaje. Secretul? „ Italians First!”

De obicei un partid instalat la guvernare se erodează foarte repede, dar astăzi, asistăm la un fenomen: partidul de guvernământ creşte uimitor în încrederea cetăţenilor. Salvini, extrem de activ şi pus pe fapte nu pe vorbe, are şanse să devină cel mai puternic partid din Italia alături de M5S.

Dacă Trump a avut un real succes, în campanie, cu sloganul  „America First” , liderul italian a îndrăznit cu acelaşi mesaj  „Italians First!”  Italienii în primul rând!) şi ca dovadă îi reuşeşte, pune în aplicare tot ceea ce a promis în campanie: fără migranţi ilegali, fără romi şi deportarea lor, fără porturi invadate de vapoarele migrante, repunând pentru prima oară după foarte mulţi ani, italienii pe primul loc.

Partidul care se opune cu fermitate migrației și islamizării conduce sondajele italiene pentru prima oară de când partidul Lega al lui Matteo Salvini a ajuns cu Mișcarea Cinci Stele cel mai mare partid din țară, arată un sondaj SWG.

Salvini, care este și ministrul italian de Interne, se opune ferm migrației (ilegale). El a închis porturile pentru navele de migranți și vrea să deporteze jumătate de milion de migranți din Italia. 

El a declarat în timpul campaniei electorale că Islamul și legile sale sunt incompatibile cu valorile italiene, promiţând că va închide moscheile ilegale.  "Problema cu Islamul este că este o lege, nu o religie. Deoarece impun legi în numele unui zeu care cred că sunt incompatibile cu valorile, drepturile și libertățile noastre ", a spus Salvini.