Editura Evenimentul si Capital

România 4 you. Lefuri cu un sfert mai mici decât media pe țară

Școală modernă din Bacău
Autor: | | 0 Comentarii | 266 Vizualizari

Numărul salariaților din județul Bacău a crescut cu aproape 1.500 persoane în ultimii cinci ani, ajungând la peste 106.000 angajați, în iunie 2015, conform cifrelor Institutului Național de Statistică (INS).

Locuitorii județului Bacău au lefuri cu aproape un sfert mai mici decât media pe țară, care, în ciuda dezghețului economiei, cresc foarte puțin. Salariul mediu net din județ era, la jumătatea acestui an, de 1.403 lei, în creștere cu doar 4% într-un an, în timp ce salariul mediu net la nivel de țară era, în iunie, de 1.818 lei, cu 7,8% mai mare decât în iunie 2014.


România 4 you. Fostul fief al lui Hrebenciuc se dezintegrează

România 4 you. Centura, Visul de aur al băcăuanilor


Potrivit cifrelor din luna august ale Casei Naționale de Pensii Publice, în județ sunt 156.030 pensionari, dintre care 115.626 pensionați la limita de vârstă. Pensia lunară medie la nivel de județ este de 830 lei.

Plecarea locuitorilor județului Bacău la muncă peste hotare după aderarea României la UE se reflectă în faptul că, până la finele lunii septembrie, 2.527 de persoane au beneficiat de pensii comunitare.

Șomajul, în ușoară creștere

La finele lunii septembrie, rata șomajului din județul Bacău se cifra la 6,29%, în creștere comparativ cu aceeași lună din 2012, când a fost de 5,7%. În prezent, la AJOFM Bacău sunt înregistrați 14.105 șomeri, 2.819 fiind indemnizați. Șase din zece șomeri înregistrați în județ sunt bărbați.

În primele nouă luni ale anului în curs, 7.901 persoane și-au găsit un loc de muncă. „Eforturile angajaților AJOFM Bacău sunt îndreptate îndeosebi înspre încadrarea persoanelor aflate în căutare de loc de muncă pe locurile vacante ce ne sunt comunicate de către angajatori. De asemenea, suntem permanent preocupați de sprijinirea șomerilor care se adresează instituției noastre prin activități de informare despre piața muncii și evoluția ocupațiilor, consiliere și orientare profesională, formare profesională, reconversie profesională”, declară Andreea Avram, directorul executiv al AJOFM Bacău.

Locul 3 pe țară la rezultatele la Bacalaureat

Scăderea numărului de copii din județul Bacău a dus la închiderea a 63 de instituții de învățământ în ultimii patru ani. Dintre acestea, în 2015 și-au încetat activitatea opt grădinițe, doua școli gimnaziale, zece școli primare și un liceu. Două dintre unitățile închise sunt din Bacău, restul fiind din mediul rural, conform explicațiilor Doinei Marinov, inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean.

Puțin peste 100.000 de copii sunt încadrați în învățământul preșcolar și școlar din județul Bacău.

La testele de Evaluare Națională din acest an au fost înscriși 5.532 elevi, din care 79,46% au promovat examenul.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2015 sunt un motiv de mândire pentru băcăuani. Aceștia au ocupat locul 3 la nivelul țării cu o promovabilitate de 78,34% din numărul total de 4.723 absolvenți înscriși la sesiunea iunie-iulie. La sesiunea august-septembrie, doar 247 absolvenți dintre cei 1.290 înscriși au reușit să ia Bacul.


România 4 you. Fostul fief al lui Hrebenciuc se dezintegrează

Olguta Vasilescu a luat FOC! S-A DEZLANTUIT in fata tuturor...Ce s-a putut intampla

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Romania 4 YOU

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI