Evenimentul Zilei > Actualitate > Led Zeppelin pierde primul proces de plagiat pentru „Stairway to Heaven”(AUDIO)
Led Zeppelin pierde primul proces de plagiat pentru „Stairway to Heaven”(AUDIO)

Led Zeppelin pierde primul proces de plagiat pentru „Stairway to Heaven”(AUDIO)

Membrii legendarei trupe rock britanice vor fi nevoiți să se apere în justiție de acuzația că ar fi plagiat „Stairway to Heaven” după o piesă a grupului Spirit.

Timp de zeci de ani, Led Zeppelin a trebuit să se apere de acuzația că ar fi copiat piesa lor simbol, compusă în anul 1971. Acum, însă, afacerea a ajuns în sfârșit la tribunal.

În luna mai a acestui an, membrii familiei lui Randy Craig Wolfe, fostul lider al trupei Spirit, au depus o plângere în justiție, la un tribunal din Pennsyvania, prin care cer daune materiale. Familia lui Wolfe pretinde că Jimmy Page, chitaristul de la Led Zeppelin, a furat acordurile piesei „Starway to Heaven” din piesa „Taurus”, compusă de Wolfe și Spirit în 1968. De notat că cele două trupe au avut turnee împreună și își cunoșteau muzica reciproc.

Zeppelin și companiile ei muzicale au cerut respingerea plîngerii pe motiv că sunt cetățeni britanici rezidenți în Anglia și nu dețin nici o proprietate în Pennsylvania”. Judecătorul a respins însă cererea, astfel că membrii Led Zeppelin vor fi nevoiți să meargă la tribunal.

Iată mai jos cele două piese, pentru ca cititorul să-și facă singur o părere asupra întregii afaceri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: