Led Zeppelin, cenzurat la Beijing

Led Zeppelin, cenzurat la Beijing

După ce s-a decis ca piesa "Whole Lotta Love" a formaţiei britanice Led Zeppelin să închidă festivitatea de mâine a JO, organizatorii Olimpiadei din 2012 vor să modifice sau să elimine câteva versuri, pentru că sunt considerate "jignitoare".

Melodia trupei Led Zeppelin se va auzi în cadrul ceremoniei de înmânare al steagului olimpic către primarul Londrei, Boris Johnson, Marea Britanie fiind ţara care va organiza competiţia sportivă din 2012. Organizatorii au explicat că au ales aceasta piesă pentru riff-urile inconfundabile şi pentru a crea ideea că JO 2012 vor fi "o mare petrecere", potrivit "The Telegraph".

"Whole Lotta Love", într-o nouă versiune

Comisia de organizare a JO 2012 de la Londra i-a cerut chitaristului trupei, Jimmy Page, să înregistreze o nouă versiune a melodiei. Leona Lewis, câştigătoarea reality-show-ului "The X Factor" de la postul de televiziune ITV, care va cânta împreună cu Led Zeppelin într-un autobuz britanic cu două etaje (double decker), a explicat că al doilea vers al piesei nu are sens în cazul în care îl interpretează o cântăreaţă şi a sugerat modificarea acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Versul melodiei originale, înregistrată în anul 1969, sună aşa: "I'm gonna give you every inch of my love." Însă mâine, în contextul ceremoniei de la Beijing, Lewis va cânta în loc de "every inch of my love" - "every bit of my love". Formaţia a acceptat să renunţe la versul al treilea din piesă pentru a se încadra în cele opt minute pe care le are la dispoziţie pentru a interpreta "Whole Lotta Love".

Un număr de peste două miliarde de telespectatori din toată lumea va urmări ceremonia de închidere a JO 2008, iar britanicii, organizatorii Olimpiadei din 2012, se aşteaptă ca toate privirile să fie aţintite asupra lor. Mâine, în capitala Marii Britanii, va fi o mare desfăşurare de forţe, iar echipa de acrobaţii aviatice Royal Air Force, va colora cerul de deasupra Palatului Buckingham în culorile stagului britanic.

Organizatorii JO din 2012 promit ca Olimpiada să reflecte moştenirea culturală britanică şi spiritul de distracţie al naţiei. Acestea ar fi în contrast cu modul în care chinezii au organizat Olimpiada de anul acesta, caracterizată ca fiind "anostă" şi "lipsită de spirit olimpic".

În timp ce primarul Beijingului, Guo Jinlong, va înmâna steagul olimpic primarului Londrei, o ceremonie impresionantă va avea loc, în care vor fi cooptaţi cicliştii Chris Hoy şi Victoria Pendleton, precum şi fotbalistul David Beckham.