În noaptea de Înviere, brașovenii au dat o lecție de disciplină și răbdare. Mai multe imagini impresionante de la Sluja de Înviere au fost postate de primarul Municipiului.
De regulă, în noaptea de Înviere, când credincioșii sunt chemați să ia lumină, se formează o aglomerație din care abia mai putem ieși. Pandemia de COVID a schimbat modul în care credincioșii petrec sărbătorile și merg la biserică. Astfel, anul acesta, brașovenii ne-au oferit o adevărată lecție de răbdare și disciplină.
Peste 500 de oameni au participat la slujba de Înviere în Piața Sfatului din Brașov. Fără înghesuială, respectând restricțiile în vigoare, credincioșii au venit să ia lumină.
Allen Coliban, primarul din Brașov, a postat mai multe fotografii impresionante pe rețelele sociale.
Hristos a-nviat!
Publicată de Allen Coliban pe Duminică, 2 mai 2021
Disciplină și răbdare ca la Miercurea Ciuc
Impresionantul ceremonial de sfinţire a bucatelor cu ocazia Paştelui Catolic s-a desfăşurat, în urmă cu o lună, în condiţii speciale, la Miercurea Ciuc, la eveniment participând un număr mare de persoane, care au respectat toate restricţiile impuse de pandemia de coronavirus.
Dacă în alţi ani ceremonialul se desfăşura doar pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, autorităţile au decis, în acest an, să extindă zona, pentru păstrarea distanţei fizice.
A fost blocată circulaţia pe două bulevarde din centrul oraşului, iar oamenii, purtând coşuri în care se aflau bucate de Paşti, s-au aşezat în ordine într-o zonă în formă de cruce, pe o suprafaţă de circa 2 kilometri.
Organizatorii au împărţit măşti de protecţie celor care nu aveau şi s-au asigurat că se păstrează distanţa fizică. De asemenea, pentru a reduce numărul de participanţi, îndemnul a fost să participe la ritual doar un singur membru al familiei.
Organizatorii au anunţat, iniţial, că se aşteaptă participarea a două mii de persoane, dar numărul a fost de aproximativ 3.500.
Oamenii şi-au exprimat bucuria şi recunoştinţa că au putut lua parte, chiar şi în aceste condiţii, la un eveniment foarte important pentru oraş, în contextul în care anul trecut acest ritual a fost anulat, iar slujba de sfinţire a fost transmisă online, din cauza pandemiei de COVID-19.