Evenimentul Zilei > International > Lech Walesa, fostul preşedinte al Poloniei, internat de urgenţă în spital
Lech Walesa, fostul preşedinte al Poloniei, internat de urgenţă în spital

Lech Walesa, fostul preşedinte al Poloniei, internat de urgenţă în spital

Informaţia este confirmată de fiul fostului preşedinte, Jaroslaw, care a recunoscut că tatăl său se simte slăbit ţi că va rămâne în spital pentru invetigaţii de specialitate.

Fostul preşedinte al Poloniei, Lech Walesa, erou al democraţiei şi lider al Solidarnosc, a fost internat în spital pentru probleme cardiace la Danzig, oraşul său, la Marea Baltică. Fiul său, Jaroslaw, a făcut cunoscut că tatăl său se simte ''foarte slăbit''.

Deţinătorul premiului Nobel pentru pace în 1983, în vârstă de 72 de ani, ar fi trebuit să conducă luni o manifestaţie împotriva gestionării  de către guvern a problemelor Poloniei.

La manifestaţia de luni va participa şi Wladyslav Frasyniuk, alt legendar lider al Solidarnosc. Protestul a fost organizat împotriva legii impuse recent în Polonia de către partidul conservator Dreptate şi Justiţie (Pis) al lui Jaroslaw Kaczynski, lege care limitează dreptul de a organiza demonstraţii în pieţe. Joia trecută, la Varşovia, preşedintele Trump a adus public omagii lui Lech Walesa, prezent în piaţă. Parte din publicul polonez l-au fluierat însă pentru legăturile cu serviciile secrete comuniste de acum mai bine de 40 de ani, când, tânăr electrician, muncea la santierele navale din Gdansk.