Le Brique, The Brick, Cărămida. Expoziție ArtEncounters la Mulhouse

Ca parte a sezonului cultural Franța – România, Centrul de Artă Contemporană La Kunsthalle Mulhouse, în parteneriat cu fundația Art Encounters Timișoara, prezintă: Le Brique, The Brick, Cărămida o expoziție de artă modernă și contemporană. Expoziția a fost vernisată miercuri.

Inițiativa expoziției îi aparține curatorului Ami Barak și s-a materializat cu sprijinul colecționarului timișorean Ovidiu Șandor. Acesta a fost receptiv la ideea de expune mai multe lucrări din colecția personală la Mulhouse (Franța), oraș înfrățit cu Timișoara, și de a intermedia pe această cale, o întâlnire cu arta contemporană și modernă din România.

Alături de expoziția Ex-East. Istorii trecute și recente ale avangardei românești organizată de fundația Art Encounters la Paris, Le Brique, The Brick, Cărămida este un eveniment de amploare dedicat artelor vizuale și care pune orașul Timișoara pe harta sezonului cultural.

”Le Brique, The Brick, Cărămida aduce în fața publicului o scenă artistică implicată și creativă, de la începutul secolului XX până în prezent: de la Constantin Brâncuși, Andrei Cădere, Ana Lupaș, Geta Brătescu și Ion Grigorescu până la Adrian Ghenie, Victor Man, Ciprian Mureșan sau Dan Perjovschi dar și o nouă generație care nu a fost încă descoperită în afara granițelor naționale, expoziția reunește o colecție de excepție care merită descoperită. Pe scurt: 43 de artiști români, 54 de lucrări și două producții noi, special create pentru Mulhouse semnate Pusha Petrov și Alex Mirutziu”, arată organizatorii. Artiști expuși sunt: Ion Bârlădeanu, Ioana Bătrânu, Marius Bercea, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Ion Bitzan, Constantin Brâncuși, Brassaï, Geta Brătescu, Victor Brauner, Michele Bressan, Andrei Cădere, Mircea Cantor, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Adrian Ghenie, Ion Grigorescu, Marcel Iancu, Pavel Ilie, Mi Kafchin, Ana Lupaș, Victor Man, Dan Mihălțianu, Alex Mirutziu, Florin Mitroi, Ciprian Mureșan, Gellu Naum, Paul Neagu, Ioana Nemeș, Miklós Onucsan, Andrei Pandele, Dan Perjovschi, Pusha Petrov, Lea Rasovszky, Diet Sayler, Șerban Savu, Decebal Scriba, Arthur Segal, Sigma, Liviu Stoicoviciu, Mircea Suciu, Doru Tulcan, Andra Ursuța.

Fundația Art Encounters este o inițiativă culturală independentă, înființată în 2015 cu scopul de a susține scena artei contemporane din România. În acest context, fundația organizează o bienală de artă contemporană care, anul acesta, va avea a treia ediție.