Le-am pus Busuioc în frunte!

Le-am pus Busuioc în frunte!

„Pavarotti din Banat“ a câştigat concursul "Hijos de Babel". Costel Busuioc este marele câştigător al concursului „Hijos de Babel“ difuzat de televiziunea spaniolă TVE, obţinând 44 de puncte, cu două mai mult decât următorul concurent. După ce s-a clasat pe primul loc în toate cele şapte gale de până acum, zidarul-tenor din România a triumfat aseară, într-o finală tensionată. Înaintea ultimului vot, cel al publicului, Costel s-a aflat la egalitate (34-34) cu Beatriz, unul dintre finalişti. Votul publicului a făcut departajarea, românul primind 10 puncte, iar Beatriz numai 8.

Un contract de viitor după opt victorii consecutive

În runda finală a primilor trei clasaţi, Costel a interpretat celebra bucată muzicală „Nessun Dorma“ din opera „Turandot“ de Giacomo Pucini. Poreclit „Pavarotti din Banat“, Costel va semna un contract cu Sony BMG, una dintre cele mai importante case de producţie din lume, care va înregistra, lansa şi promova primul său album şi îl va sprijini în cariera muzicală.

Ca toţi ceilalţi concurenţi admişi în emisiunea „Hijos de Babel“, Costel Busuioc a încheiat deja un precontract, care intră în vigoare acum, după ce românul a câştigat competiţia. Banii obţinuţi din descărcarea on-line a pieselor se vor constitui într-un fond din care se vor finanţa o serie de programe sociale în localitatea Ghilad, unde locuieşte familia zidarului-tenor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În satul natal din Iaşi: „Costel e moldovean get-beget“

Familia lui Costel Busuioc s-a adunat, cu mic, cu mare, ieri-seară, să- l urmărească la ultima apariţie în cadrul emisiunii „Hijos de Babel“. Locul întâlnirii a fost casa uneia dintre cele două surori ale lui Costel din satul ieşean Goruni. Alături de părinţi şi de sora Mihaela, în faţa televizorului s-au mai postat, cu jumă tate de oră înainte de începerea transmisiunii de pe TV Romantica, soţul Mihaelei, mama acestuia şi încă trei nepoate.

Cu noduri în gât din cauza emoţiei, se încurajau reciproc că ruda lor deja celebră va trece cu bine şi peste ultima probă. Pe de altă parte, nu-şi puteau ascunde dezamăgirea că o ţară întreagă îl ştie pe Costel drept bănăţean, „când el e de fapt moldovean get-beget“. Localnicii din Goruni aşteptau şi ei cu nerăbdare concursul, mândri că sunt consăteni cu Costel, cel devenit celebru pe nedrept, după părerea lor, sub apelativul de „Pavarotti din Banat“.

ACASĂ, LA GHILAD

Emoţii, bucurie şi televiziune

Primarul comunei Ghilad, Cornel Guran, a declarat pentru EVZ că îi va acorda titlul de „cetăţean de onoare“ lui Costel Busuioc. În Căminul Cultural din localitate, aproximativ 500 de cetăţeni au urmărit cu sufletul la gură finala „Hijos de Babel“ „ adică un sfert din cei 2.000 de consăteni ai lui Costel. În momentul aflării rezultatului, toată sala s-a ridicat în picioare, a aplaudat şi a început să-i scandeze numele lui Costel Busuioc. Seara nu a fost lipsită de incidente. Câţiva indivizi care se pretindeau angajaţi Realitatea TV au încercat să împiedice accesul fotoreporterilor din presa scrisă în incinta Căminului Cultural din Ghilad. (Mălin Bot) VEZI LA FIŞIERE MULTIMEDIA ATAŞATE EVOLUŢIA LUI COSTEL DIN TOATE GALELE.

ÎNAINTE DE SHOW. Max Biora, 85 de ani, minunându-se în faţa plasmei instalate în căminul cultural Ghilad pentru ca sătenii să-l poată vedea live pe Costel

MELODIA INTERPRETATĂ ÎN FINALĂ DE BEATRIZ, MARE RIVALĂ A LUI COSTEL