Evenimentul Zilei > Politica > „Lazăr e un şmecher”. De ce l-a atacat Ponta pe PROCURORUL GENERAL? Critici dure
„Lazăr e un şmecher”. De ce l-a atacat Ponta pe PROCURORUL GENERAL? Critici dure

„Lazăr e un şmecher”. De ce l-a atacat Ponta pe PROCURORUL GENERAL? Critici dure

Deputatul PSD, Victor Ponta, a declarat azi că o eventuală anchetare de către Parchetul General a alegerilor prezidențiale din 2009 ar fi un „abuz” din partea procurorului Augustin Lazăr.

„Mie asta mi se pare un abuz şi o şmecherie tipică pentru modul… Ştiţi, domnul Lazăr e un şmecher, aşa, că îl cunosc acum de mult timp. E o şmecherie ca să blocheze comisia”, a spus Ponta.

El opinează că ideea Parlamentului de a demara o anchetă este „foarte bună”, pentru că Legislativul „trebuie să fie mai puternic şi mai respectat”.

„Opinia mea este că absolut orice cetăţean al acestei ţări este obligat să se prezinte în faţa unei comisii de anchetă parlamentară. Nu avem unii care sunt mai deştepţi, mai şmecheri, decât tot restul românilor şi ce am văzut noi toţi, şi ne-a plăcut, în filmele americane, cu comisiile din Congresul american, foarte bine dacă se întâmplă lucrul ăsta şi în România”, a adăugat fostul premier.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, astăzi, referitor la afirmaţiile jurnalistului Dan Andronic privind alegerile din 2009, că Ministerul Public a analizat cu atenţie discuţiile din spaţiul public şi luni va da un punct de vedere în cazul acestora.