Evenimentul Zilei > Justitie > Lazăr, mesaj de adio la plecarea de la șefia Parchetului General: „Mi-am îndeplinit misiunea. Dosarele au fost finalizate!”
Lazăr, mesaj de adio la plecarea de la șefia Parchetului General: „Mi-am îndeplinit misiunea. Dosarele au fost finalizate!”

Lazăr, mesaj de adio la plecarea de la șefia Parchetului General: „Mi-am îndeplinit misiunea. Dosarele au fost finalizate!”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că este mulțumit că a reușit ca în mandatul său să fie finalizate dosarele istorice- „Mineriada” şi „Revoluţia”. Acesta i-a îndemnat pe cetățeni să aibă încredere în procurori.

Augustin Lazăr a transmis, joi, un mesaj cu ocazia încheierii mandatului. Acesta a declarat că a dus la îndeplinire unul dintre obiectivele propuse în perioada în care a condus Ministerul Public. Este vorba despre soluţionarea dosarelor istorice, „Mineriada” şi „Revoluţia”.

„Am avut onoarea şi responsabilitatea ca, timp de trei ani, să conduc Ministerul Public, deţinând cea mai înaltă funcţie pe care o poate atinge un procuror de carieră. La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în primul rând, către cetăţeni, pentru că – în calitate de magistrat – m-am aflat în serviciul public. Cetăţenilor României doresc să le transmit că am îndeplinit obiectivele pe care mi le-am asumat la preluarea mandatului de procuror general. În momentul de faţă, Ministerul Public este o instituţie modernă, întărită, capabilă să îşi îndeplinească rolul constituţional, acela de a reprezenta, în activitatea judiciară, interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor. În mod deosebit, doresc să menţionez, ca obiectiv îndeplinit, soluţionarea dosarelor istorice, o restanţă majoră a Ministerului Public, atât în sensul necesităţii stabilirii adevărului judiciar cât şi ca o datorie vizând restituirea adevărului istoric.”, afirmă Augustin Lazăr, în mesajul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Acesta a îndemnat opinia publică să nu își piardă încrederea în procurori și în Justiție.

„La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în al doilea rând, către tânăra generaţie de procurori, căreia îi adresez îndemnul de a profita de numeroasele oportunităţi de perfecţionare profesională, pentru că garanţia independenţei ne este dată prin lege, dar este consolidată prin competenţă şi respectarea standardelor de etică şi integritate profesională. În încheiere, doresc să transmit opiniei publice să aibă încredere în capacitatea Ministerului Public de a-şi îndeplini rolul constituţional, să aibă încredere în justiţie, ca factor determinant pentru modernizarea societăţii româneşti şi consolidarea statului de drept.”, mai spune Lazăr.

Augustin Lazăr îşi încheie mandatul de procuror general pe data de 27 aprilie, el având aprobată ieşirea la pensie.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: