Laura Vicol și-a dat demisia de la Comisia Juridică. Legăturile periculoase ale deputatei PSD

Sursa foto: Razvan Valcaneantu \EEC

Deputata PSD Laura Vicol și-a depus demisia astăzi în lumina dezvăluirilor din ancheta jurnalistică Nordis Group. Ea a renunțat la funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

Acuză jocuri nedrepte

Laura Vicol susține că a luat această decizie ca urmare a jocurilor nedrepte și de o gravitate fără precedent îndreptate împotriva sa. Deputata PSD spune că a demisionat "până la lămurirea situației".

Conform unei investigații de presă recorder, compania Nordis Group ar fi implicată în scheme frauduloase de afaceri și că are legături politice la cel mai înalt nivel.

Laura Vicol este căsătorită cu Vladimir Ciorbă, asociatul principal al companiei, unul dintre cei mai influenți parlamentari PSD. Comisia Juridică din Camera Deputaților are un rol cheie în procesul legislativ din Parlament.

Laura Vicol, demisie. Sursa: hotnews.ro

Legături periculoase

Avocata PSD Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă a fost votată în urmă cu trei ani ca președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Ea a primit 16 voturi pentru și 1 împotrivă. Astfel, ea a devenit prima femeie din istoria Camerei Deputaților care a condus această importantă comisie.

Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă, sunt finii de cununie ai ex-fugarului ofițer SRI, Daniel Dragomir, cunoscut susținător al modificării legilor Justiției pe vremea fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Daniel Dragomir, nașul lui Ciorbă, acționar la Nordis Management, a fost condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție.

Nordis Group, în insolvență

În urma dezvăluirilor anchetei jurnalistice, Tribunalul București a aprobat intrarea în insolvență a companiei după ce una dintre firmele păgubite a cerut recuperarea investițiilor realizate în proprietățile din portofoliul Nordis Group.

Societatea are acum la dispoziție zece zile pentru a comunica un plan de reorganizare. În caz contrar, poate rămâne fără dreptul de administrare. Creditorul care a acționat compania în instanță cere suma de 2.464.671,95 lei, care a fost achitată în baza contractelor.