Laura Vasiliu, la Cannes

Laura Vasiliu, la Cannes

Secţiunea Quinzaine des Réalisateurs va prezenta, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, la a 40-a ediţie, 22 de lungmetraje, printre care se numără un film românesc, „Boogie“, de Radu Muntean, şi unul italian, „Il resto della Notte“, în care joacă Laura Vasiliu, informează variety.com, citat de Mediafax.

Laura Vasiliu, care a jucat rolul Găbiţei în filmul „432“, al lui Cristian Mungiu, premiat anul trecut cu Palme d’Or la Cannes, va fi prezentă la Quinzaine des Réalisateurs cu filmul „Il Resto della Notte“, de Francesco Munzi. Ea interpretează rolul Mariei, o emigrantă româncă ce munceşte în Italia şi care este acuzată de furt de la familia unde e cameristă.

De asemenea, regizorul Radu Muntean va fi prezent la Quinzaine des Réalisateurs cu cel de-al treilea film al său, „Boogie“, un film despre maturizare şi vârsta de 30 şi ceva de ani. Iniţial denumit „30 şi ceva“, filmul are la bază un scenariu de Alexandru Baciu, Răzvan Rădulescu şi Radu Muntean. În film joacă Dragoş Bucur şi Anamaria Marinca. Quinzaine des Réalisateurs debutează la o zi după deschiderea Festivalului de Film de la Cannes, desfăşurându-se în perioada 15 - 25 mai.

Secţiunea paralelă competiţiei oficiale este dominată de prezenţa francezilor, ca regizori sau producători, potrivit Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News