Evenimentul ZileiJustitieLaura Codruța Kovesi: În dosarul Black Cube, oameni de afaceri au strâns PESTE UN MILION DE EURO pentru a denigra DNA

Laura Codruța Kovesi: În dosarul Black Cube, oameni de afaceri au strâns PESTE UN MILION DE EURO pentru a denigra DNA

Laura Codruța Kovesi: În dosarul Black Cube, oameni de afaceri au strâns PESTE UN MILION DE EURO pentru a denigra DNA
Laura Codruța Kovesi a fost prezentă în platoul de la digi24, acolo unde a vorbit despre atacaturile asupra justiției, despre dispariția lui Sebastian Ghiță din țară dar și despre eliberarea din funcție a Generalului Florian Coldea.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a spus că decizia lui Iohannis de eliberare din fucție a Generalului Florian Coldea nu o poate comenta din cauza faptului că aceasta a fost luată de o altă instituție și nu de către DNA.

“Nu pot să comentez faptul că Iohannis a luat decizia de a-l elibera din funcție pe Generalul Florian Coldea pentru că este o altă instituție.

În legătură cu Sebastian Ghiță, am să fac un singur comentariu: l-am întâlnit pe Sebastian Ghiță la evenimente publice, nu am avut niciodată vreo întâlnire cu Sebastian Ghiță, nu ne-am trimis mailuri, nu știu cine este cucuveaua mov și exemplele pot continua.

Am descoperit în ultima perioada de timp, ce mulți “prieteni” aveam.- Toți credeau și susțineau că suntem prieteni pentru că ne-am întâlnit la diferite evenimente, din greșeală. Eu nu pot controla listele invitaților. Nu am onorat vreo invitație la un astfel de eveniment creat de către un urmărit DNA.

Poliția Română trebuie să răspundă la două lucruri. Obligația lui Ghiță era să nu părăsească țara și să se ducă la poliția ori de câte ori era chemat. Iar poliția trebuia să aibă grijă de aceste lucruri. Sebastian Ghiță a dispărut, iar noi am fost informați de aceste lucruri peste 16 ore.

Poliția presupun că-l caută, că întreabă de unde se primesc aceste video-uri. Pentru că el apare la televizor, vorbește fără nicio problemă la televizor. Dar el este un inculpat căutat internațional”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Șefa Direcției Generale Anticorupție a mai spus că justiția este asaltată de urmăriți din dosare și că numai în dosarul Black Cube, oameni de afaceri au strâns peste un milion de euro pentru a discredita DNA.

“În acest moment vorbim de un asalt asupra justiției. Un asalt care urmărește decredibilizare și un atac asupra justiției. Acest atac este susținut în mod constant de către inculpați care sunt citați în dosarele noastre, de către afaceriști care sunt inculpați sau de persoane care nu sunt inculpate în dosarele noastre, dar ar putea fi.

Doar cu dosarul Black Cube, am informații clare că oameni de afaceri au pus bani pentru a se denigra și pentru a se duce o campanie împotriva DNA. Doar în Black Cube s-a strâns peste un milion de euro”, a mai spus Laura Codruța Kovesi


Accesează: