Lara Fabian și-a cântat povestea în fața românilor

Lara Fabian și-a cântat povestea în fața românilor Sursă foto: Arhiva EvZ

Concertul de la Sala Palatului al Larei Fabian a fost deopotrivă un spectacol impresionant și o confesiune a artistei pentru public. Ea a depănat amintiri și a vorbit despre modelele ei în viață alături de peste 4.000 de români.

Aseară, Sala Palatului a funcționat la capacitatea ei maximă. Niciun loc nu mai era liber și mulți oameni au ocupat scările doar pentru a o vedea pe Lara Fabian live. Iar concertul nu a dezamăgit pe nimeni. Artista a apărut pe scenă la ora 20.00, la o oră după deschiderea porților și după ce forfota din sală s-a încheiat și toată lumea și-a ocupat locul. "Este un privilegiu pentru mine să fiu aici pentru prima dată", a recunoscut cântăreața după ce a salutat publicul în franceză și engleză. Au urmat aproape două ore în care a fost asaltată de buchete e flori din partea fanilor. Una dintre "reprezentantele" publicului a fost o fetiță care, atunci când Lara Fabian a întrebat-o cum o cheamă a răspuns fără emoții: "My name is Bianca". Piese de pe noul album, un omagiu femeilor care au inspirat-o Fiecare piesă a artistei a fost însoțită de o poveste. Cântăreața a vorbit până la sfârșitul serii despre femeile din viața ei, alegeri dificile, prietenii și a mărturisit chiar și cât îi este de dor de fetița ei. "Femeile au fost foarte importante în viața mea. Bărbaților, vă iubesc, dar femeile sunt cheia", a spus ea înainte de "Theme from Mahogany", a Dianei Ross, începând astfel seria de piese dedicate cânterețelor care au inspirat-o. A mai interpretat și balada "Angel", cântată în original de Sarah McLachlan, întrebând publicul "Credeți în îngeri?". Alături de pianul care a completat-o pe tot parcursul concertului, artista și-a însușit perfect piesa din soundtrack-ul filmului "Orașul îngerilor". "Atunci când lucrurile merg prost este ceva care te împiedică să cazi. Cred în asta pentru că mi s-a întâmplat", a dezvăluit cântăreața înainte de "Angel".

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/sk-RMfJM_tQ" frameborder="0" height="459" width="633"></iframe> Nu a lipsit nici "Wind Beneath My Wings", a lui Bette Midler, și "Soleil, Soleil", a Nanei Mouskouri. Înainte de piesă Lara Fabian a povestit despre întâlnirea ei de la opt ani cu Nana, când aceasta a primit un buchet de flori de la micuța, pe atunci, Lara Fabian și a strâns-o în brațe. A cântat multe piese și în limba franceză: "J'y crois”, "Immortelle", "Le secret", piesă care dă titlul viitorului album, dar și piesa în spaniolă "Alfonsina y el mar”, moment în care percuționistul artistei a acompaniat-o pe Lara Fabian cu ajutorul a două boluri de apă, realizând spectacol interesant și inedit. "Je T'aime", cel mai impresionant moment "Je T’aime" și "Je suis malade" au încheiat concertul de aseară și au lăsat-o pe cântăreață fără cuvinte. Pentru "Je T’aime" publicul a avut o surpriză pentru Lara. Au întâmpinat primele acorduri ale piesei cu mici afișe care aveau desenată o inimă. Toți cei prezenți s-au ridicat în picioare și au cântat prima strofă și refrenul cântecului, parcă special pentru a face o reconstituire a momentului atât de cunocut dintr-un concert al artistei. A încheiat cu "Je suis malade", a 13 piesă a serii și un alt moment în care fanii au ajutat cu versurile. Nu s-a lăsat mult așteptată la bis. A revenit cu "Adagio", iar la sfârșitul piesei, în aplauzele furtunoase ale publicului și-a chemat formația în fața scenei și, împreună, s-au înclinat în fața românilor. Aceștia nu au lăsat-o însă să plece atât de repede, motiv pentru care s-a întors cu un al doilea bis, piesa "Pas sans toi", pe care a povestit că a compus-o acum 22 de ani, dar care a căpătat în timp o altă semnificație. Este o confesiune a legăturii pe care o are cu publicul, a spus Lara Fabian. "Însemnați atât de mult pentru mine și cred că și eu însemn pentru voi", a încheiat artista povestirile, urmând ultima piesă a serii și finalul concertului după o oră și 45 de minute fără răgaz. 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/N-roGMGyFu0" frameborder="0" height="459" width="633"></iframe> În această seară, de la ora 19.00, urmează al doilea show al Larei Fabian în București, după ce fanii au epuizat rapid toate biletele pentru primul concert, iar organizatorii alături de artistă au ales să prelungească vizita ei în România.

Ne puteți urmări și pe Google News