Lapte de pasăre, desertul imbatabil al copilăriei. Îl poți face și de post

Lapte de pasăreLapte de pasăre

Lapte de pasăre. Sursa foto: Youtube

Lapte de pasăre este un desert clasic, delicat și fin, care te trimite cu gândul la copilărie. Preparat din ingrediente simple, acest desert nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Multe persoane îl prepară și în perioada postului, înlocuind laptele cu cel vegetal.

Lapte de pasăre, un desert fabulos

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

• 200 g zahăr

• 4 ouă

• 1 esență de vanilie

• 1 lingură coajă rasă de lămâie

• 1 litru lapte

Mod de preparare

Pune laptele la fiert într-o oală mare, iar separat bate albușurile cu 50 grame zahăr și esența de vanilie. După ce spuma a devenit densă și zahărul s-a topit complet, formează găluștele de albuș și lasă-le să fiarbă 2-3 minute.

Acestea se scot din oală cu o spumieră și se pun într-un castron mare, iar laptele se păstrează pentru pasul următor.

Într-un alt vas, bate gălbenușurile cu 150 g zahăr și 4-5 linguri de lapte până se dizolvă complet zahărul și compoziția devine fină.

Lapte de pasăre

Adaugă un plic de zahăr vanilat, coaja rasă de lămâie și restul de lapte. Pune vasul deasupra unui alt vas cu apă clocotită și amestecă timp de 4-6 minute.

Când amestecul se îngroașă ușor, ia vasul de pe foc și lasă-l să se răcească puțin. Într-un bol mare, adaugă găluștele de albuș în laptele rămas și toarnă deasupra crema de gălbenușuri.

Cum îl poți pregăti în perioada postului

În perioada postului, acest desert poate fi pregătit cu lapte vegetal. Amestecă 350 de ml de lapte de soia cu un plic de budincă și pune-le la fiert. Adaugă trei linguri de zahăr și amestecă până când compoziția se îngroașă ușor.

Lapte de pasăre. Sursa foto: Freepik

Găluștele din albuș pot fi înlocuite cu o cremă de cocos. Acest produs se găsește în majoritatea supermarketurilor. Pentru un plus de gust, adaugă coajă rasă de lămâie în compoziție. Lasă desertul la frigider timp de o oră, iar apoi presară deasupra fulgi de migdale.