Lafarge, investiţie de 100 milioane de euro în construcţia unei fabrici din Gorj

Lafarge, investiţie de 100 milioane de euro în construcţia unei fabrici din Gorj

Compania franceză intenţionează să investească 100 de milioane de euro în construcţia unei fabrici în judeţul Gorj până în 2010, care va utiliza ca materie primă reziduurile rezultate în urma desulfurărilor de la Complexul Energetic Turceni.

Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii Lafarge au precizat că "toate societăţile din cadrul grupului se află într-un proces de dezvoltare, iar compania studiază toate oporturnităţile existente pentru a realiza acest lucru şi pentru a susţine creşterea cererii de materiale de construcţii".

Materia rezultată în urma procesului de desulfurare poate fi utilizată pentru producerea de gips sintetic.

Complexul Energetic Turceni riscă să fie închis în următorii cinci ani dacă nu se conformează politicii de mediu aplicate în statele membre.

Ne puteți urmări și pe Google News

Producătorul de energie a început un program de investiţii în mediu, care cuprinde şi instalaţii de desulfurare. La începutul anului, grupul austriac A-Tec a anunţat că va construi la Turceni o instalaţie de desulfurare a gazelor de circa 220 milioane de euro.

Lafarge este prezent în România prin diviziile Agregate Betoane, Ciment şi Gips-Carton. Grupul francez a intrat pe piaţa românească de ciment în 1997 şi concurează pe piaţa locală cu alţi doi mari producători la nivel mondial, HeidelbergCement (Germania) şi Holcim (Elveţia).

(13:12)