Evenimentul Zilei > Actualitate > Lacrimile femeilor scad libidoul bărbaților
Lacrimile femeilor scad libidoul bărbaților

Lacrimile femeilor scad libidoul bărbaților

Lacrimile femeilor pot fi „trucuri” prin care obțin ce își doresc, însă ele inhibă apetitul sexual al bărbaților, a descoperit un grup de cercetătorii israelieni. Doar lacrimile emoționale au acest efect asupra bărbaților, nu și cele produse de iritația ochiului sau alte afecțiuni.

Cercetătorii au colectat „lacrimile emoționale” ale voluntarelor care vizonaseră în prealabil o dramă, după care au testat bărbații, puşi „să adulmece” lacrimile reale, dar și lacrimi „artificiale” cu un grad mare de salinitate.
Rezultatele tomografiei au arătat că bărbații care au fost „expuși” lacrimilor artificiale au înregistrat o activitate sexuală mai intensă la nivelul creierului decât cei care „au mirosit” lacrimile emoționale, a căror activitate sexuală la nivelul creierului a scăzut dramatic.
Tomografia, căscatul lung la fotografiile cu femei atractive și scăderea testosteronului  sunt tot atâtea motive care i-au condus pe cercetători la concluzia că „lacrimile emoționale ale femeilor conțin o substanță chimică ce reduce dorința sexuală a bărbaților”.
Nu au descoperit încă această substanță vinovată de libidoul scăzut al bărbaților, dar cerecetările continuă în acest sens.
Lacrimile produse de afecțiuni protejează împotriva germenilor, cele emoționale conțin hormoni
Lacrimile emoționale sunt diferite de lacrimile produse de iritația ochilor sau alte afecţiuni, spun studiile anterioare. Proteinele din lacrimi au funcţii diferite:  „dacă unele dintre acestea protejează ochii de germeni, unele conțin hormoni. De asemenea, lacrimile emoționale ale femeilor aflate la menopauză conțin substanțe diferite de cele ale femeilor la pre-menopauză. În plus, lacrimile gravidelor conțin o proteină unică”.
Alte studii au confirmat prezența în lacrimile emoționale a dopaminei și serotoninei, asociate cu emoțiile, dar și a prolactinei, hormonul care reglează apetitul sexual.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: