Apoi, au încărcat totul în mașină și…direcția Frumușani! Acolo, în școala din localitate, s-a făcut sortarea de alimente, dulciuri, rechizite, jucării și hăinuțe. Totul a decurs conform planului. Micuții își primesc bucuroși cadourile. Unele fete din echipă lăcrimează la vederea unui copil venit în șosete ca să-și primească darurile de la „Moșu”. N-au văzut în viața lor atâta sărăcie. I se găsesc rapid băiețelului niște ciorapi noi și cizmulițe. El pleacă acasă cu brațele pline de cadouri.

Voluntarii reusesc să împartă, până târziu, în noapte, cele 500 kg de alimente, saci întregi de îmbrăcăminte și multe, multe jucării și rechizite și să iasă bine din asaltul unor localnici, care voiau și ei „pachete”, că-s „nevoiași”. A doua zi, liceenii au mers în comuna Brezoaele, unde au împărțit, tot la circa 120 de copii, cam aceeași cantitate de bunuri. Având deja experiența de la Frumușani, s-au organizat mult mai bine, iar lucrurile au decurs excelent.

Toate acestea nu s-ar fi putut realiza fără susți nerea generoasei creatoare de modă Maria Lucia Hohan, a Fundației „Nadia Comăneci”, a grupurilor ROTARACT și INTERACT, a primarului din Frumușani, a Fundației PPTR și a unui grup de persoane cu spirit caritabil, condus de Ildiko, prietena campaniei „O șansă copiilor de la țară”. Un lucru important de reținut: echipa liceenilor nu face astfel de acțiuni doar cu ocazia sărbătorilor, ci pe tot parcursul anului. Proiectele lor aduc mii de zâmbete pe fețișoarele unor copii pentru care viața nu a avut un dram de noroc.

Cum puteți ajuta

  • Contactați echipa „O șansă copiilor de la țară” la adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 89BRDE 445 SV 83 64 147 4450, deschis la BRD, filiala Banu Manta, pe numele Asociația Jurnaliștilor Civici, cod SWIFT BRDROBU. CIF 32814287
  • Donațiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ziaruldelatara.ro