Evenimentul Zilei > Social > La vânătoare de halate albe
La vânătoare de halate albe

La vânătoare de halate albe

Medicover oferă anul acesta 150 de posturi, majoritatea pentru medici specialişti.

Compania suedeză de asistenţă medicală Medicover recrutează medici care-şi fac meseria cu pasiune. Anul acesta, sunt disponibile 150 de locuri de muncă, iar pentru 2009, reprezentanţii companiei spun că se vor face alte 170 de angajări. Toate posturile scoase la concurs sunt pentru Bucureşti şi Timişoara. Este nevoie de specialiş ti atât în medicina de familie/ medicină generală şi de oftalmologi, cât şi în medicina de urgenţă ori a muncii. Se caută şi medici rezidenţi, asistenţi medicali, recepţioneri, operatori calculator.

Candidatul ideal trebuie să fie pasionat de munca sa, o persoană care se adaptează uşor şi care reu- şeşte să facă faţă situaţiilor neprevă zute. Şi încă ceva, spun specialiş tii în resurse umane de la Medicover: „Să fie integru, astfel încât să câştige încrederea celor din jur, să aibă capacitatea de a lucra în echipă şi de a-i mobiliza pe ceilalţi“.

Ce te întreabă la interviu

În funcţie de postul pentru care candidezi, te aşteaptă mai multe probe. Poate fi vorba despre un interviu preliminar telefonic, după care urmează unul cu un specialist în resurse umane.

Vei avea de dat şi un test de verificare a cunoştinţelor şi abilităţilor profesionale, după care va trebui să treci cu brio de o ultimă discuţie, cea cu managerul direct. În timpul interviului, s-ar putea să ai parte de cerinţe de genul „exemplifică o situaţie în care ai adus o îmbunătăţire la locul de muncă“ sau „povesteşte despre cum ai reacţionat atunci când ai avut de-a face cu un client nervos“.

Medicul specialist dermatolog Florin Dumitru, angajat de câteva luni, povesteşte cum a fost la interviu: „Am trecut prin mai multe probe, pe parcursul cărora am fost evaluat atât din punct de vedere medical, cât şi psihologic. Am răspuns la o serie de întrebări în engleză, pentru testarea cunoştinţelor de specialitate. Am fost, de asemenea, chestionat cu privire la experienţa anterioară, la abilităţile practice“.

Doctorul spune că una dintre întrebările cu impact a fost aceea în care angajatorul încerca să afle cum s-ar descurca în faţa unor situaţii mai deosebite (patologie specială, pacienţi dificili).

De ce să lucrezi aici

Cele mai vânate posturi sunt cele de medic şi asistent, şi asta datorită mediului de lucru. „Pot să-şi pună în valoare cunoştinţele şi experienţa într-un mediu care promovează calitatea actului medical şi respectul pentru pacient şi angajat“, subliniază Mihaela Oprişan, specialist resurse umane.

Şi posturile de recepţioner şi de operator call center sunt destul de căutate, motivul principal fiind dat de programul flexibil. Un astfel de post, spune Mihaela Oprişan, „îţi poate dezvolta abilităţile de rela- ţionare cu clienţii“, iar de aici la un post mai sus nu mai e decât un pas.

CUM CANDIDEZI

> Trimite CV-ul prin e-mail la resurseumane@medicover.ro sau prin intermediul faxului, la 021.310.17.43 ori prin poştă, la adresa: strada Grigore Alexandrescu, nr. 16-20, et. 2, sector 1, Bucureşti;

> Detalii la telefon 021.310.16.99. Posturile disponibile sunt publicate pe adresa de net: www.medicover.ro.

POSTURI DISPONIBILE

> Recepţioner
> Asistent medical
> Medic specialist oftalmologie
> Medic specialist radiologie
> Medic specialist medicina muncii
> Medic – hotline (linie de urgenţă)
> Medic specialist medicină generală/ medicina de familie
> Medic rezident (medicină generală/medicina muncii/medicină de urgenţă)
> Medic specialist medicina generală (competenţă urgenţă)
> Medic specialist medicina de urgenţă.

CARTE DE VIZITĂ

22 de centre medicale proprii

> Compania suedeză Medicover deţine în România 22 de centre medicale proprii: patru în Bucureşti, câte unul în Cluj, Constanţa, Iaşi, Focşani şi Timişoara, şi 13 la sediul unor companii-client.

> Până la toamnă, se vor mai deschide alte două centre medicale, în Bucureşti, în zonele Pipera şi Mărăşeşti.

> În 2006, a ocupat locul 87 în „Top 100 cele mai bune companii pentru care să lucrezi“, realizat de săptămânalul „Capital“.