„O explozie s-a produs la trecerea maşinii premierului Abdallah Hamdok, dar graţie lui Allah nimeni nu a fost atins”, a scris Ali Bakhit, şeful de cabinet al premierului sudanez, pe Facebook.

Un reprezentant al Consiliului de miniştri a confirmat pentru AFP că „Abdallah Hamdok a scăpat dintr-un atentat” în cursul dimineţii.

„Prim-ministrul a fost vizat de o tentativă de asasinat, dar el este bine şi a fost transportat într-un loc sigur”, a anunţat ulterior canalul de televiziune naţional din Sudan, care a evocat un „atentat terorist”.

Potrivit postului de radio public Om Dormane, convoiul premierului a fost vizat de tiruri de armă automată în timpul exploziei, iar „Hamdok a fost transportat la spital”.

Locul exploziei, care a avut loc în Kober, un cartier din nord-estul oraşului Khartoum, la capătul unui pod peste fluviul Nil, a fost sigilat de forţele de ordine, care au lansat imediat o anchetă.

Într-un comunicat citit de către ministrul culturii şi informaţiilor publice, Faysal Mohammed Saleh, Consiliul de miniştri sudanez a calificat atacul drept „terorist”, fără însă a-i desemna pe vinovaţi, potrivit Agerpres.

Atentatul, care nu a fost deocamdată revendicat, a fost provocat de o explozie urmată de tiruri de focuri de armă asupra convoiului lui Abdallah Hamdok, conform comunicatului citat.