La un pas de moarte după o înghițitură de bere

La un pas de moarte după o înghițitură de bere

Patru mii de doze cu bere Timișoreana au fost retrase ieri din magazine în județul Vaslui, iar reprezentanții firmei Sab Miller, care deține brandul, au declanșat o anchetă după ce un bărbat de 37 de ani a ajuns în spital, în stare de comă, de la o înghițitură de bere.

„Am băut un pic, am simțit că e rea tare la gust, iar când m-am uitat, am observat că este mov. Mi s-a făcut rău deodată și, mai departe, nu prea mai știu... M-au adus aici la spital”, a precizat Marian Hrițcu, tată a doi copii. „Voi da în judecată pe cel care a făcut berea care era să mă omoare. Acum sper să mă fac bine cât mai repede”, a mai spus acesta.

Martorii spun că omul s-a prăbușit la pământ, la aproximativ zece minute de la prima înghițitură, și a început să facă spume la gură. A fost dus la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, în stare de comă, fiind diagnosticat cu «intoxicație in voluntară cu o substanță necunoscută”.

Poliția Bârlad, împreună cu reprezentanții Autorității de Sănătate Publică Vaslui, au demarat o anchetă comună în acest caz, prima măsură fiind cea a stopării comerțului cu bere Timișoreana în întreg județul Vaslui. „Distribuitorul mărcii de bere Timișoreana din județ este SC Taviany SRL Vaslui, care are puncte de desfacere la Bârlad, Vaslui și la Huși. S-au retras până acum 4.000 de cutii cu bere din lotul de unde provenea doza consumată de cetățeanul care s-a otrăvit. Urmează să mergem pe firul distribuției și să re tragem din toate societățile care au primit acest fel de bere dozele existente”, ne-a spus Adrian Chiroșcă, directorul Inspecției Sanitare de Stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu putem spune care este substanţa cu care s-a intoxicat pacientul. Există suspiciune cu privire la o substanţă organo-fosforată folosită la erbicidarea cerealelor, care ar fi putut exista în berea pe care a consumat- o”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al Spitalului de Urgență Bârlad.

ANCHETĂ LA TIMIȘOARA

De unde este doza?

Reprezentanţii Sab Miller, companie care deţine brandul Bere Timişoreana, au demarat o anchetă internă pentru a stabili dacă într-adevăr băutura care l-a intoxicat pe bucureştean a fost îmbuteliată într-una dintre fabricile companiei. Ei precizează că berea Timişoreana la doză se îmbuteliază în alte situri din ţară, nu la fabrica din Timişoara. (Georgeta Petrovici)

Medicii rămân în alertă

Bărbatul de 37 de ani, care a fost cât pe ce să își piardă viața, este în continuare internat la spitalul “Elena Beldiman” din Bârlad, la secția de ATI Reanimare.

Medicii rămân rezervați în privința evoluției stării de sănătate a acestui pacient, tocmai din cauza faptului că necunoașterea sursei de intoxicare a organismului nu permite administrarea corectă a unui medicament care să grăbească vindecarea. Din acest motiv, medicii rămân în alertă și supraveghează îndeaproape evoluția lui Marian Hrițcu.

Rezultatele investigaţiilor, mâine

"Eu sunt în Austria, chiar astăzi m-am interesat de acest caz. Rezultatele investigaţiilor vor fi gata mâine, decoamdată nu ne putem pronunţa, nu se ştie încă despre ce substanţă este vorba", a declarat Vasile Astărăstoae, directorul IML Iaşi.

Între timp, inspectorii sanitari inventariază toate societățile comerciale care au cumpărat doze de bere de la distribuitorul Taviany SRL Vaslui.

“Se acționează “piramidal”, în sensul că se verifică toți cei care s-au aprovizionat cu doze de bere de la această firmă, începând cu acei care au luat cantități mai mari”, au spus inspectorii sanitari.  (Maria Craus)

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 14:20