Credem că aceasta va fi „cea mai mare provocare" cu care poliția acestui oraș s-a confruntat vreodată, a declarat, în timpul unei conferințe de presă, șeful poliției locale Bill Bratton, subliniind că cei 170 de lideri așteptați reprezintă „90% dintre liderii mondiali", informează AFP.

„Nu am văzut niciodată ceva asemănător", a confirmat primarul orașului, Bill de Blasio. Acesta a precizat că mii de polițiști vor fi mobilizați pentru a asigura securitatea: pe pământ, pe mare și în aer. Această mobilizare va implica circa 50 de agenții locale sau naționale, printre care serviciile secrete, FBI, poliția și pompierii din New York, serviciile municipale de urgență. serviciul de transporturi, paza de coastă și serviciile vamale.

Papa Francisc va sosi în seara zilei de 24 septembrie la New York, de la Washington, și va pleca în dimineața zilei de 26 septembrie spre Philadelphia, în timp ce 170 de lideri mondiali se vor reuni la New York pentru Adunarea Generală a ONU, ce va fi precedată de un summit al dezvoltării durabile, în perioada 25-27 septembrie.