Peste 1.000 de tineri din Episcopia Hușilor vor participa sâmbătă la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Vaslui (ITOV). La ediția a doua a evenimentului vor participa și 50 de tineri din Mitropolia Basarabiei. De buna desfășurare a evenimentului se vor ocupa aproximativ 100 de voluntari. „Tradiție și modernitate, istorie și prezent pentru tânărul contemporan. Satul românesc”, este tema evenimentului care se va desfășura cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Participanții vor beneficia de un program complex, cu manifestări cultural-educative și artistice. Unul dintre momentele așteptate este conferința susținută de Peter Hurley, un irlandez stabilit în România și îndrăgostit de satul românesc, care va avea loc la Teatrul de Vară din Vaslui. Seara se va încheia cu un concert tradițional.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși va începe cu Sfânta Liturghie, oficiată începând cu ora 06.45, de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Vaslui, urmată de deschiderea oficială de la Teatrul de Vară.

Va urma apoi conferința susținută de Peter Hurley (intrarea liberă). Cei care nu pot ajunge la această conferință, o vor putea urmări live AICI

De asemenea, participanții la eveniment vor avea parte și de ateliere de comunicare, care se vor desfășura la Școala Mihai Eminescu.

După aceste ateliere va urma „Marșul Tineretului” pe traseul: Școala „Mihai Eminescu” – Crucea Gării (sens giratoriu) – Centru Civic – Independența – Piața Centrală – Parcul Copou.

De la ora 17.00, în Parcul Copou va avea loc Spectacolul tradițional susținut de: Grupul vocal Alfa – ATOV, Mirabela Papuc, Grupul de dansuri ATOV, Ansamblul Alunelul comuna Gara Banca, Corul „Dignus est” al preoților din cuprinsul Episcopiei Husilor, Tatiana Drăgan, Teodora Panainte.