Evenimentul Zilei > Horoscop > LA MULȚI ANI! Cometa din Ajunul Anului Nou. Anul 2017 NU începe bine, și NU este un an bun. Să îndreptăm sorții! Berbecii au activități obișnuite, Capricornii au o conjunctură favorabilă | Horoscopul lui Dom’ Profesor
LA MULȚI ANI! Cometa din Ajunul Anului Nou. Anul 2017 NU începe bine, și NU este un an bun. Să îndreptăm sorții! Berbecii au activități obișnuite, Capricornii au o conjunctură favorabilă | Horoscopul lui Dom’ Profesor

LA MULȚI ANI! Cometa din Ajunul Anului Nou. Anul 2017 NU începe bine, și NU este un an bun. Să îndreptăm sorții! Berbecii au activități obișnuite, Capricornii au o conjunctură favorabilă | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 31 decembrie s-au născut Henri Matisse, Anthony Hopkins, Donna Summer, Ben Kinsley, Val Kilmer, Enea Hodoş, Ilarie Voronca, Mihai Dascăl, Miliţa Petraşcu, Nell Cobar. Pe 1 ianuarie s-au născut James Frazer, J. Edgar Hoover, J.D. Salinger, Maurice Bejart, Gheorghe Dinică, Nicolae Linca, Radu Şerban, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ana Aslan, Emil Brumaru, I.A. Brătescu-Voineşti.

Nimic important în calendarul creştin-ortodox, pe 31 decembrie, doar Sfinţii Hermes şi Melania Romana. Nimic, nimic, în "Kalendar", geto-dacii, în perioada aceasta, aveau alte treburi, poate diplomatice, poate de expediţii, poate de aprovizionare, nu sărbătoreau nimic. Cel mai probabil era că stăteau la cald, în satele fortificate şi aşteptau să treacă frigul!

Pe 1 ianuarie, în calendarul creştin-ortodox, este Sf. Vasile cel Mare. Om bun şi suflet mare acest episcop al Cesareei din Capadocia!

Şi miluit de Dumnezeu cu puterea cunoşterii şi izvor de teologie. Cu toţii cunoştem, sau ar trebui să cunoaştem, pilda cea cu creştinarea evreului. Ei bine, făcând o minune, Sf. Vasile converteşte un evreu la creştinism.

Aici intervine înţelepciunea poporului, care transformă episodul într-o pildă plină de umor. Se spune că tatăl prospătului convertit s-a dus la rabin, în sinagogă. Rabinul a început să-i reproşeze fapta fiului: „Şi când o să te înfăţişezi în faţa Domnului cum o să-ţi ceri iertare că fiul tău a ieşit din credinţa veche?”. Evreul a stat, s-a gândit, şi a răspuns cu un zâmbet pe buze: „Rabi, nu avea nicio grijă, o să-i cer iertare şi o să spun, Doamne, iartă-mă, dar fiul meu a făcut la fel ca Fiul Tău!”

Pe undeva, prin vasta sa operă, Vasile cel Mare a spus: „fericiţi sunt cei care ajută şi iubesc pe aproapele lor că drepţi se vor numi şi vor sta la dreapta Domnului. Iară cei care iubesc şi au grijă de animalele lor, cai, vite, turme, căţei, pisici, apoi aceia blânzi se vor numi şi vor sta în Inima Domnului”.

Cei care respectă condiţia umană și au grijă de animăluțe, nu se numesc "iubitori de animale" ci pur şi simplu – oameni. Ceilalţi, ei, cu ceilalţi este o problemă – o să revin asupra acestui aspect care este în legătură cu sufletul! Cu existența sau absența lui, nu toți oamenii sunt binecuvântați cu un suflet nemuritor!

Sunt multe obiceiurile folclorice din această perioadă. Suntem urmaşii unei culturi de agricultori şi păstori, care, odată cu venirea sezonului rece, nu mai aveau ce să muncească, mare lucru. Aşa că sărbătorile se ţineau lanţ. Mai este un motiv, foarte material. Proviziile nu rezistau la infinit, că nu aveau congelatoare, iar sărăriile şi peşterile cu gheaţă unde păstrau unii ţărani mai isteţi cărnurile afumate, sau oalele cu carne la untură, nu le permiteau păstrarea lor foarte mult timp. Aşa că mâncarea trebuia consumată! Şi cum se poate mai bine, decât la o sărbătoare!

Cei mai năpăstuiţi de soartă veneau să ceară de ale gurii la cei mai harnici, mai avuţi. În timp, cerşetoria a devenit rituală, apoi a îmbrăcat motive creştine. Pluguşorul, Sorcova, Siva, Mascaţii, Turca, Capra etc etc sunt dovezi vii ale inventivităţii celor care erau în nevoie. Nevoia este cel mai bun învăţător!

Dragi lupi, padawani și hobbiți, Dimineața Astrologilor continuă și ridică unele probleme. S-a discutat mult despre ziarele și siturile de scandal care afirmă că ”o cometă va fi aproape de Pământ și va fi vizibilă în Vest, după apusul soarelui, în Ajunul Anului Nou”. Adică pe 31 decembrie 2016.

Nu vă uitați pe cer, nu o să vedeți nimic, adică nicio cometă, corpuri celeste sunt destule! În Sud-Vest, după apusul Soarelui, pe la ora 18:00 o să vedeți panteta Venus, cornul Lunii, crescătoare, planeta Marte și cu un telescop bun și planeta Neptun. Tot cu un telescop bun puteți vedea și cometa 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková. Cu un telescop modern de cel puțin 120 mm, nu puteți să ratați cometa, este lângă Lună, în noptea de 31 decembrie, pe la ora 18:00 după cum v-am spus, când cometa este în punctul cel mai apropiat de Soare, deci, mai vizibilă.

De fapt, cometa se vede pe cer de la începutul lui decembrie. Am făcut câteva observații interesante cu refractorul Harald, pe care nu-l dau pe nimic, în lume. Este un cadou scump de la regretatul meu prieten Harald Alexandrescu, un refractor de 70 mm, cu lentile polizate manual și lipite cu balsam de Canada, o bijuterie optică, comandă specială la Yukon, SUA, prin anii 1970, cum nu se mai fac în ziua de astăzi. Clară și luminoasă, face cât un reflector modern de 500 de mm. Cometa are o ciudată luminozitate verde-albăstruie, cel puțin așa am văzut eu. Estimez magnitudinea ei la gradul 6 sau 7, nu am avut timp să mă uit în tabele.

Pe Dimineața Astrologilor era mare scandal pentru că astronomii nu iau atitudine contra falsurilor din ziarele de scandal. ”Cometa trece aproape de Pământ!”. Dacă vi se pare aproape mai mult de 11 milioane de kilometri, cel puțin de 30 de ori distanța medie până la Lună!

Deci, cometa  45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková NU este vizibilă cu ochiul liber, decât dacă aveți un cer extrem de senin și o vedere fenomenală, telescopică, unul la un miliard, și NU trece aproape de Pământ!

După cum spunea Marc Angel, un bun astrolog din Paris, cometa este ”the hoax of New Year’s Eve”!

Anul 2017 NU începe bine. Weekendul este ca o punte peste doi ani. Vechi tratate spun că un an care începe duminica nu are noroc. Probabil că este o superstiție iudeo-creștină inspirată de cele șase zile în care s-a făcut Lumea și cea de a șaptea în care Dumnezeu s-a odihnit, cel puțin așa spunea Mircea Eliade. Un an care începe nenatural, în ziua de odihnă și rugăciune NU poate fi un an bun, dar depinde de noi ca să-l facem bun. Nici conjunctura astrologică nu este bună. Am cerut unui mare astrolog chinez și mare maestru Reiki, din Hong Kong, pe Dimineața Astrologilor, să-mi ușureze munca pentru Anul Cocoșului Roșu, de Foc, negativ, dublu Lap Chun și să mă ajute, să-mi trimeată un punct de vedere. O să aflați la momentul potrivit, dar în fruntea articolului lui (o operă magistrală de 98 de pagini) era o grafică antică în care doi cocoși roșii se băteau! Sorții nu sunt buni! Hai să îndreptăm sorții!

Eu mă duc să mă pregătesc de Revelion, apoi o să țin gata și cărțile de Canasta, caietul de scoruri și un creion ascuțit. La momentul potrivit o să caut pe net, televizor nu am, canalul TV5 cu cabaretul de Revelion. De ce? Vezi: http://www.evz.ro/horoscopul-lui-dom-profesor-revelionul-cabaretul-si-canasta.html

La Mulți Ani! Anul 2017 să vă aducă sănătate bună, bunăstare suficientă și noroc cu carul! 

Și, nu uitați, că, pe 3 ianuarie, marți, încep să public, aici, la EVZ online, ”horoscopul 2017, pe zodii” pentru fiecare zodie, în fiecare lună, din anul 2017. Să vă fie îndreptar strategic, pentru că mâine este, în definitiv, un alt AN!

BERBEC   Sâmbătă sunt indicate activităţile obişnuite pentru ultima zi a anului. Horoscopul foarte complex justifica opinia să te distrezi la noapte cât poţi, pentru că 2017 poate fi un an hotărâtor pentru tine!

Ai pus la cale felurite surprize pentru cei dragi si abia astepti sa le vezi reactiile in noaptea de Revelion. Bucuria lor este si bucuria ta, pe care o meriti.  O zi splendida pentru tine. Te simti usor si fericit fara sa stii de ce. Poate mirosul de bunatati si forfota de sarbatoare sunt de vina. Duminică o zi liniștită, de odihnă și reflecție.

TAUR   Sâmbătă este zi densă şi aglomerată. Onorează promisiunile făcute. Încearca sa te înconjori de oameni de calitate la Revelion, diseară, şi apoi în tot anul 2017 poţi reuşi în ceea ce îţi propui! Iti pare bine ca aerul miroase a bomboane colorate si a ciocolata fierbinte. Pana seara pui totul la punct si masa e fastuoasa, cu lumanari ! Cine te iubeste stie ca adori sarbatorile si, mai ales, pregatirea Revelionului cu sclipirile lui fastuoase. E timpul tau de noroc si de pace! Duminică, zodia îţi este favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus.  

GEMENI   La treabă! Mai ai mici lucruri, amănunte de aranjat, pentru nopatea Anului Nou. Revelionul este un reper, convenţional, pentru o nouă etapă în viaţa ta. Anul Nou nu poţi să-l amâni! O zi minunată pentru tine. Te-ai pregatit sa fii linistit si sa primesti prin toti porii sarbatoarea sfarsitului de an. Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă,  Leu sau Scorpion, te poate ajuta. Este o perioadă splendidă ca să începi proiecte noi, să legi noi prietenii. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută. Cadoul de Revelion care îţi place să-l primeşti, sau să-l dăruieşte, este o carte bună! Duminică primești, sau faci vizite!

RAC   Un pic de melancolie, de amintiri, visuri pentru viitor, nevoia de prieteni în jurul tău, iţi dau forţa să faci ultimele cumpăraturi pentru un Revelion strălucitor. Neapărat, şampanie! Vine Revelionul, iar configuratia Cosmosului este blanda pentru tine. Lasa ambitiile si vanitatea de o parte si bucura-te de seninatatea sarbatorii. Totul este curat in jurul tau si pregatit pana la ultimul detaliu. Ai asortat lumanarile, servetele. Astepti prietenii. Bucura-te! Duminică, perioada în discuţie este pentru cei născuţi sub semnul Racului o perioadă splendidă ca sa admire natura şi pentru sporturi de iarnă.

LEU  O perioadă bună. Dar nu pleca nicăieri, drumurile sunt periculoase! 2016 a fost un an bun pentru tine. Ai avut şi necazuri, dar pe total nu ai de ce să te plângi. 2017 va fi un an şi mai bun!

Iubesti zilele acestea in care toata lume se gandeste, sau ar trebui sa se gandeasca la bine și progres. Ca o pauza necesara in lacomia globalizata şi în criza programată. Esti vesel si detasat de toate, ca si cand sarbatoarea Anului nou trebuie tinuta adanc in suflet si consumata cu portia, ca un panaceu, ca un medicament miraculos. Duminică, nu pleca la drum!

FECIOARĂ   În ultima zi a anului domeniul sentimental este favorizat. Mai ai mici detalii de aranjat pentru Revelion. In clipa Noului An să fii împreună cu cei pe care îi iubeşti, ca să aveţi noroc! Aştepti ca un copil alte daruri dupa cele primite de la cei trei Magi si iti creezi singur legenda de care ai atata nevoie. Este frumos si de asta data, de Revelion! Esti dragut si vesel cu cei din jur, pentru ca spatiul tau de visare se confunda cu cantecele de sfrasit de an. Primesti vesti bune despre o calatorie. După o periodă nu prea bună ai, în sfârşit, o zodie fastă. Duminică, realizări mici, însă pline de bucurii. Te vei simţi foarte bine citind o carte sau vizionând un film bun.

BALANŢĂ  Crezi că eforturile tale din 2016 vor rodii in 2017. De Revelion trebuie să te fereşti de mişcările bruşte. Mirosul cozonacilor este acoperit doar de miresmele imbietoare ale sarmalelor. Cu toate ca nu ai realiza ceea ce ti-ai propus, te simti bine! Esti multumit de cadourile pregatite, cu sufletul plin de multe amintiri înduioşătoare. Spiritul bucuriei te ajută să pregăteşti un Nou An fabulos. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare; de asemenea supraveghează-ţi regimul alimentar. Duminică, păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei dragi.  Fii la obiect în ceea ce afirmi.

SCORPION   Sâmbătă, surprizele se ţin lanţ, şi din fericire, sunt numai din cele placute. Astăzi ai o veste foarte buna de departe, care te surprinde plăcut! Revelionul, indică stelele, cu familia şi prietenii! Revelionul nu te lasa indiferent, pentru ca simti ca numai impreuna cu cei pe care ii iubesti poti sa te simti intr-adevar bine! Generozitatea ta este intrecuta doar de visurile tale, dar te simti excelent cand pregăteşti daruri si anticipezi bucuria celorlalti. Conjunctura de Revelion şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Duminică, călătoriile nu sunt sub un semn fast, stai acasă şi înţelept te vei numi!

SĂGETĂTOR    Este bine să eviţi, dacă poţi, subiectele cu caracter emotiv. Anul se termină într-o jenă financiară, dar este o problemă generală a tuturor zodiilor. Amână pentru la anul ce nu poţi rezolva! Ştii sa faci cadouri ca nimeni altul, surprinzand pe cei din jur. Esti darnic, desi multa lume nu intelege de ce cheltuieşti toţi banii pentru pregătirea Revelionului!  Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor financiare, sigur în 2017!  Duminică, o problemă personală îşi poate găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie.

CAPRICORN   Ultima zi a anului are o conjunctură favorabilă! Dar trebuie o curăţenie dramatică! Urmează să faci un Revelion memorabil şi trebuie să faci loc viitoarelor pete de vin roşu şi de maioneză! Esti prins în vârtejul celor care ştiu să organizeze petreceri. Vor sa te ia cu ei la munte, dar nu ai chef de zapadă, frig şi drumuri blocate de nesimţirea autorităţilor. Schimbări în bine, mai bine stai acsă, ca să faci parte din schimbare! O veste îţi poate face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii din vârsta a treia este o perioadă mai dificilă, mai ales în ceea ce priveşte reumatismele la genuchi.  Câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate în noaptea Anului Nou! Duminică senină, liniștită, la început de drum.

VĂRSĂTOR   Evită deciziile care duc la schimbări majore. Eşti agitat şi obosit, prea solicitat de toate problemele ca să ai timp şi pentru tine. Dar, ca întotdeauna, ai emoţii inainte de Anul Nou. De Revelion, aspecte planetare favorabile. Cei din anturajul tau recunosc ca ai dreptate si iţi accepta programul de noaptea Anului Nou. Ultima zi a anului 2016 avantajează munca artistică şi creaţia. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate vei simţi un nou impuls, o nouă stare; idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii  nativi Vărsători printr-o creştere a agresivităţii.  Duminică nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi.

PEŞTI   Una dintre cele mai bune zile ale anului. Altă zi mai bună nu poţi să mai ai, la noapte 2016 se termină!  Urmează-ţi programul de Revelion şi evită activităţile care nu sunt absolut necesare! Împartasesta-te din magia Anului Nou si da curs Spiritului bun si generos. Imapaca-te cu toti, daruieste-i pe cei oropsiti de soarta ! Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau a rudelor. Perioada este benefică şi aduce realizări şi noroc.  Partea mistică a zodiei te ajută să-ţi înţelegei mai bine limitările sau să îţi găseşti adevărata chemare în viaţă. Nu trebuie să dai dovadă de naivitatea proverbială a zodiei, mai ales în relaţiile cu necunoscuţii. Atenţie la mijloacele de transport în comun. Duminică, nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante, sau de licitații-bombă pe net. Un obiect de artă sau o icoană sunt cadourile de Revelion și An Nou pentru zodia Peştilor.