Se cere prelungirea votării după ora 21:00. Autoritățile au uitat că în Mamaia sunt și turiști. Secția de votare a rămas fără buletine de vot

Se cere prelungirea votării după ora 21:00. Autoritățile au uitat că în Mamaia sunt și turiști. Secția de votare a rămas fără buletine de vot

Zeci de turiști au protestat la singura secție de votare din stațiunea Mamaia cerând chiar cercetarea penală a celor care au obstrucționat procesul de votare după ce, timp de trei ore, secția a rămas fără buletine de vot, procesul fiind întrerupt până la sosirea jandarmilor cu buletine în plus. Reprezentanții PMP Constanța au sesizat Biroul Electoral Județean, solicitând prelungirea votării după ora 21:00 până la ora 24:00.

A fost debandandă totală la Secția de Votare 208 din Mamaia. Pe listele permanente ale secției erau trecute 302 persoane, locatari ai blocurilor din stațiune, fără ca autoritățile județene să ia în calcul prezența turiștilor în stațiune. Așa se face că, primele care s-au consumat au fost tipizatele cu listele suplimenatre, șefa SV 208 cerând BEJ Constanța alte în plus, prilej cu care a informat că se vor termina, curând, și buletinele de vot. Votaseră déjà 270 de persoane pe listele suplimentare, turiști, sportivi, elevi în anii terminali, veniți cu autocarele pentru a petrece la banchetele de final de liceu. Doar 30 de locanici de pe listele permanente apucaseă să voteze.

Buletinele de vot rămase în secție s-au terminat la ora 13,30 moment în care procesul electoral a fost suspendat. Turiștii veneau și plecau indignați, revoltați, acuzând BEJ și autoritățile județene de proastă organizare, unii spuneau chiar că debandada este regizată cu intenție pentru ca lumea să nu poată vota. Mulți dintre turiști au anunțat că vor merge să voteze în Constanța.

BEJ a dispus ca jandarmii să colecteze buletine de vot de la nouă secții din oraș, procedură desfășurată însă cu viteza melcului. Procesul de votare a fost reluat la ora 16:00, dar s-a întrerupt din nou, la scurt timp, când au realizat că reprezentantul BEJ și jandarmii uitaseră să aducă autocolantele. Asaltată de alegătorii supărați, șefa secției de votare a încercat să ia, în zadar, legătura cu BEJ. În final, cineva de la BEJ i-a recomandat s[ repornească votarea, fără colante, urmând să menționeze acest aspect în procesul verbal. Colantele au fost predate aproape de ora 19:00. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții PMP au anunțat că au făcut sesizare la BEJ, cerând prelungirea procesului de votare la SV 208 după ora 21:00 până la ora 24:00. În a doua sesizare la BEJ au cerut argumentul legal în baza căruia s-a recomandat, verbal, derularea procesului votării fără aplicarea autocalantelor pe cărțile de identitate ale votanților. Incidente au fost și la alte secții de votare. Două secții din Constanța au rămas fără președinți, după ce li s-a făcut rău, fiind prelați de ambuolanțe și transportați la spital. Locul lor a fost luat de locțiitori.