LA LIBRE BELGIQUE: Mahmoud Abbas îi cere lui Biden să „întărească" legăturile americano-palestiniene

LA LIBRE BELGIQUE: Mahmoud Abbas îi cere lui Biden să „întărească" legăturile americano-palestiniene Sursa foto: Arhiva EVZ

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, l-a felicitat duminică pe Joe Biden pentru victoria electorală şi i-a cerut să-şi modifice politica în favoarea Israelului.

„Preşedintele Abbas este nerăbdător să colaboreze cu preşedintele ales, Joe Biden, şi cu administraţia sa pentru a întări relaţiile ca să garanteze libertatea, independenţa, justiţia şi demnitatea poporului palestinian", potrivit unui comunicat difuzat de serviciile sale la Ramallah, sediul Autorităţii Palestiniene în Cisiordania ocupată.

În ultimii ani, preşedintele american, Donald Trump, a adoptat o politică foarte favorabilă Israelului până la a-i determina pe palestinieni să taie punţile cu Washingtonul.

Sub administraţia sa, Statele Unite au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului şi apreciază că coloniile israeliene din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat, nu contravin dreptului internaţional.

Ne puteți urmări și pe Google News

Administraţia Trump a închis şi consulatul american din Ierusalimul de Est, a tăiat ajutorul palestinienilor şi a oprit contribuţia americană la agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni.

Şi planul lui Donald Trump pentru Orientul Mijlociu, care prevede anexarea unor părţi din Cisiordania de către Israel şi un stat palestinian pe un teritoriu redus, a fost criticat de leadershipul palestinian. (Rador)