Evenimentul Zilei > Actualitate > La fel de mare ca un câine: Cu ce animal voia să potolească foamea poporului său un DICTATOR
La fel de mare ca un câine: Cu ce animal voia să potolească foamea poporului său un DICTATOR

La fel de mare ca un câine: Cu ce animal voia să potolească foamea poporului său un DICTATOR

Kim Jong Il, fostul preşedinte al Coreei de Nord, a rămas după moarte în memoria colectivă drept un dictator cum nu mai există.

Cei care au reuşit, de-a lungul timpului, să scape de regimul comunist din Coreea de Nord l-au caracterizat pe fostul şef de stat drept un "ipohondru paranoic şi beţiv". Multe dintre poveştile despre Kim Jong Il par a fi ireale, dar au un sâmbure de adevăr.
Cum ar fi faptul că, în 2006, după ce a aflat că în Germania un fermier creştea o rasă de iepure gigant, la fel de mare ca un câine, Kim a avut o idee…strălucită: a decis că iepurii gigant vor fi soluţia pentru combaterea foametei! Care tindea să se extindă în Coreea de Nord. 

I-a mâncat?

Astfel, l-a contactat pe germanul care creştea iepurii, Karl Szmolinsky, şi i-a cerut să meargă la Phenian pentru a pune pe picioare o fermă de iepuri. Kim era convins că aceşti iepuri vor pune capăt vremurilor grele. Totuşi, Szmolinsky i-a spus lui Kim că este o idee foarte proastă, deoarece aceşti iepuri furnizează doar cel mult 7 kilograme de carne, dar au, în schimb, un apetit considerabil, morcovii, cartofii şi celelalte legume nefiind o masă suficient de consistentă pentru ei. Astfel, iepurii aveau, în cel mai bun caz, doar să agraveze foametea. Nu a fost însă chip să fie convins, aşa că a cumpărat 12 iepuri de câte 115 dolari, iar Szmolinsky a fost anunţat că după câteva luni avea să fie adus la Phenian pentru a pune pe picioare ferma. Nu s-a mai întâmplat, Szmolinsky fiind convins că între timp Kim Jong Il mâncase iepurii!

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: