UPDATE 22.45 La secţiile de votare din Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti continuă să vină tineri pentru a vota. “Sunt mai mulţi decât în intervalul 12-17. Vin în grupuri”, transmit observatorii EVZ.
UDATE 22.25 Un votant în stare de ebrietate a foarte probabil ultimul din secţia 1113 din sectorul 6 al Capitalei. După ce cu greu a putut să îşi spună numele, bărbatul a intrat în cabina de vot şi-a pierdut echilibrul şi a căzut peste ea. În cele din urmă a reuşit să îşi exprime opţiunea de vot.
UPDATE 22.12 La secţii de vot din sectorul 5, un număr neaşteptat de mare de tineri merg la vot la această oră. Mulţi admit că votează pentru prima dată în viaţa lor şi au fost bătuţi la cap de părinţi să meargă la vot.
UPDATE 21.30 Persoane suspecte au început să asalteze secţii de vot din sectorul 6. Cer să fie lăsaţi să voteze pe liste suplimentare cu toate că locuiesc în alte sectoare ale Capitalei. “Preşedinta secţiei de vot le explică că nu au voie, tot sună la BEC să se lămureasă, însă fac scandal, urlă şi nu vor să plece”, transmit corespondenţii EVZ. 
UPDATE 20.00 Şi la secţia 1113 din sectorul 6 al Capitalei a început să crească uşor numărul de votanţi. “Dacă dimineaţă erau mai mult pensionari, acum a scăzut vârsta celor care votează. Sunt mulţi tineri”, transmit observatorii acreditaţi de EVZ
UPDATE 19.20 Numărul celor care votează a început să crească uşor. Încep să vină familii cu copii, dar şi stutenţi, transmit observatorii EVZ acreditaţi în secţiile de vot. La fiecare 10 minute, vin 4-5 alegători.
UPDATE 18.00 Din cei 700 de oameni înscrişi la una dintre secţiile de la Facultatea de Drept din Capitală au votat 195. De la ora 14.00 până la 18.00 au votat cam 50 de oameni, iar după ora 14 au votat cam 12-15 oameni pe oră. Membrii comisiei spun că în alţi ani prezenţa era mai consistentă şi dau vina pe caniculă.
UPDATE 15.40: A existat o singură cerere pentru urna mobilă, din partea unui bătrân paralizat. Doi membri ai comisiei, însoţiţi de doi poliţişti, au mers cu ura pe strada Lister, unde locuieşte bărbatul. Bătrânul e entuziasmat, sunt ani de zile de când n-a mai votat. “M-a rugat de atâtea ori să vă chem acasă, şi i-am zis de fiecare dată că e complicat”, spune soţia lui.
UPDATE 15.00: Supărare mare pentru cei care locuiesc aproape de Facultatea de Drept. Singurul magazin deschis nu vinde băuturi alcoolice. "Astăzi bem suc. Ne-a terminat pe toţii, si pe noi, si benzinăriile", e suparata vânzătoarea.
În secţia de votare, toate femeile din comisie se înghesuie să le ghiceasca în palmă un bătrân. "E fantastic, ghiceşte perfect, la fix. Nimic nu a zis greşit, e fabulos, ia să mă interesez eu de unde e, să mă mai duc la el", radiază doamnele.
Bătrânelul e prezent în secţie de dimineaţă şi spun, cei din comisie, aşa face în fiecare an: după ce votează, ghiceşte oamenilor în palmă.
UPDATE 12.00: Prezenţa la urne înregistrată la secţia de la Facultatea de Drept a ajuns la 16%. Sunt înscrise pe liste 1.800 de persoane.
UPDATE 10.27: O pensionară care a venit să voteze a constatat că soţul ei, Predescu Gheorghe, care a murit de 29 de ani, se află pe lista de votanţi. Femeia spune că şi-a găsit soţul pe listă de fiecare dată când a participat la alegeri, dar că nu a sfătuit-o nimeni, niciodată, ce să facă pentru ca situaţia să nu se repete. Până la această oră, au votat 9% dintre persoanele aflate pe liste, majoritatea pensionari.
Gătiţi în cele mai bune haine, fuste înflorate şi poşete vintage- femeile, costume şi pălării de paie bărbaţii, vin cu chef de vorba şi pleacă mulţumiţi de amabilitatea comisiei. Membrii comisiei se plictisesc şi fac glume între ei. Se apucă să voteze ei. "Mai târziu, dacă se aglomerează, nu mai apucăm să votăm"
O asistentă de la un cabinet din apropiere vine cu cerere pentru urna mobilă, care îi este aprobată. Dilemă, însă: doi paznici care lucrează la universitate vor să voteze, dar află că nu pot, pentru că sunt din alt sector. "La televizor mi-au spus că pot să votez oriunde. Ce prostie, altfel nu mai votez", se revoltă unul dintre ei. Preşedintele secţiei de la Drept nu ştie ce să facă, nu a fost instruit în acest sens şi sună la BEC. Însă cei de la BEC îi lămuresc că nu poate să voteze pe liste speciale. Preşedintele secţiei le spune paznicilor că singura soluţie este să se învoiască de la serviciu sau să roage şeful să le asigure transportul în sectorul unde locuieşte. Oamenii pleacă dezamăgiţi. "Nu mai votez deloc"
Din aproximativ 700 de oameni înscrişi pe listele de vot la această secţie, până la această oră au votat doar 30 de persoane.