Evenimentul Zilei > Sport > La Cupa Europei de judo de la Belgrad: Patru medalii pentru România, din care două de aur
La Cupa Europei de judo de la Belgrad: Patru medalii pentru România, din care două de aur

La Cupa Europei de judo de la Belgrad: Patru medalii pentru România, din care două de aur

Sportivele Monica Ungureanu, Violeta Dumitru, Ioana Matei şi Loredana Ohâi au cucerit, sâmbătă, patru medalii, din care două de aur, una de argint şi una de bronz, în prima zi a Cupei Europei la judo de la Belgrad, informează Mediafax.

La feminin, categoria 48 de kilograme, finala a fost disputată de Monica Ungureanu şi Violeta Dumitru, prima obţinând victoria şi cucerind medalia de aur, iar cea de-a doua urcând pe treapta a doua a podiumului. La aceeaşi categorie, în semifinale a fost calificată şi Ioana Matei, care a fost învinsă de aceeaşi Monica Ungureanu, iar ulterior, în lupta pentru medalia de bronz, s-a impus în faţa sportivei Anita Sakal (Serbia).

A cedat
   
La categoria 52 de kilograme, Roxana Ioanca a fost eliminată în semifinale de Andreja Leski (Slovenia), iar în lupta pentru medalia de bronz a fost învinsă de sportiva Bernadett Keliger (Ungaria). Tot pentru medalia de bronz a luptat şi Cristina Matei, dar a cedat în lupta cu Milica Nikolici (Serbia).
La 57 de kilograme, Loredana Ohâi a câştigat grupa D, iar în semifinale a trecut de Desiree Klinger (Austria), pentru ca în finală să o învingă şi pe Narges Mohseni (Austria), cucerind medalia de aur.
De asemenea, la categoria 63 de kilograme, Renata Bucatari a fost eliminată în semifinale de Adela Jakubcova (Slovacia), iar în lupta pentru medalia de bronz a cedat în faţa sportivei Tea Tintor (Serbia).   
La masculin, categoria 60 de kilograme, Cristian Sereş a fost învins în lupta pentru medalia de bronz de Roland Petka (Ungaria). Alţi sportivi români angrenaţi în prima zi a competiţiei au fost eliminaţi în preliminarii.
Cea de-a patra ediţie a Cupei Europei, găzduită de Belgrad, se încheie duminică.
 

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: