Florin Spătaru, ministrul Economiei, a vorbit despre motivele care au stat la baza deciziei de-a lucra la stat, în condițiile în care încasează de două ori mai puțini bani decât prima în mediul privat.
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a explicat de ce a ales această funcție, în condițiile în care câștigă în prezent de două ori mai puțin decât câștiga înainte de-a intra în Executiv. Înainte de-a ajunge ministru, demnitarul a muncit în mediul privat.
Florin Spătaru a vorbit despre „datoria” față de ceea ce i-a oferit statul român ca motiv pentru acceptarea funcției de ministru al Economiei. El a precizat că ultimul salariu care i-a intrat pe card, pentru munca pe care o depune la minister, ajunge la suma de 130.000 de lei.
Ministrul Economiei a plecat din mediul privat, acolo unde câștiga de două ori mai mult decât încasează pentru funcția din Executiv
„Nu poți să pui veniturile salariale în balanță cu o astfel de posibilitate ca experiența pe care am căpătat-o în mediul privat în atâția ani să fie pus la dispoziția statului român. Dacă am învățat, și statul mi-a asigurat această oportunitate să fac două facultăți, să învăț și să mă dezvolt în România, cred că este de datoria fiecărui român cu o astfel de experiență să accepte un astfel de mandat”, a afirmat ministrul, la Antena 3. Întrebat despre ultimul salariu pe care l-a încasat, el a afirmat că a ajuns la suma de 13.000 de lei.
A primit o ultimă factură în valoare de 2.500 de lei
Întrebat despre ultima factură pe care a primit-o, Florin Spătaru a explicat că valoarea ei este foarte ridicată. „Este probabil 15% din totalul veniturilor mele, undeva la 2.500 de lei. Facturile pentru cele două case pe care le am. Sunt mari, sunt aproape duble față de ceea ce am plătit anterior”.
Ce proiecte ar vrea să lase în urmă demnitarul
În ceea ce privește proiectele pe care le derulează în fruntea Ministerului Economiei, Florin Spătaru a afirmat pentru sursa citată: „Aș vrea să rămână după ministrul Spătaru două, trei, chiar patru ecosisteme sustenabile pentru economia României, și aici mă refer la domeniul microelectronicii, mă refer la segmente importante pentru economie, fabrici de baterii, industrie chimică, pentru că materiile prime de care avem nevoie sunt deficitare. Avem un deficit de semiconductori, de baterii.”