Dacă i-a atacat Preşedintele atât de direct ei toţi au îmbrăcat cămaşa albă, a sacrificiului suprem, cum era în filmele cu haiduci, când eram adolescent. Hai să vedem ce vor face. Până atunci Răzvan Dumitrescu ne plictiseşte cu Videanu în legătură cu nişte bolovani. Ei se cam jignesc, e plictisitor. Treburile poporului sunt altele. Mă mir de Răzvan că îşi pierde minutele din emisiune cu prostiile astea. Vine Gâdea, cel jignit de Preşedinte. Va fi Hiroşima, o să vedem. Radu F.Alexandru, vai ce fin îmbrăcat! Doar atât. Ei nu înţeleg ce vrem noi, discută ceva plictisitor. Nu mai este timp pentru asemenea prostii! Suntem pe viaţă şi pe moarte! Hai că vine Gâdea! Şi Haşoti vorbeşte pe final. Pare subiectiv deşi nu se înţelege ce vrea să spună. Vin reclame. Câştigăm maşini şi tot felul de valori dacă…Şi Dove este bun pe căldurile astea. Hai Gâdea că ne plictisim!

Vine Gâdea. Este afectat de faptul că a fost atacat, el şi prietenii lui. Gâdea are viteză. Nu ştiu pe ce se bazează. E câştigător. Poate prea devreme. Varanul nu se dovedeşte inspirat. I-ar trebui un consilier. Invitaţii sunt prieteni cu mine. Mi-e greu să scriu despre ei, dar trebuie, dacă am început. Toată floarea este în studiou. Sorin şi Cornel sunt îmbrăcaţi de litoral. Sorin nu mai este consilierul lui Crin. Dar se poartă ca şi cum ar fi. E veselie. Şi Cornel este revoltat. Mi se pare că ne găsim chiar între porumbeii păcii. Oameni imaculaţi care taxează orice încălcare a legii. Ei nu au comis niciodată nimic împotriva bunului simţ. Hai şi Vartan. Scade raitingul, e plictisitor, enumeră stele de pe umerii unor generali. Nu se înţelege. Ei par fericiţi. Vartan a venit cu cravată. El se ia mai în serios, dar spune prostii. Sorin şi Cornel arată bine şi mă bucur. Emisiunea se pierde cu totul. Gâdea încearcă ceva, dar tot nu se înţelege. Pe căldura asta mai vorbim despre STS. Poate nici Preşedintele nu controlează acest subiect. Crin nici atât. Sărim de la una la alta. Ei oricum vor fi fericiţi. Cred că lumea cam schimă canalul. Vom vedea mâine pe audienţe. Gâdea duce firul mai departe. Apare şi Şova, o spaimă, un justiţiar, un mare jurist. Să vedem! Şova este cel mai liniştit. Se vede că ştie ce trebuie să spună. El crede că decide în România, dar nimeni nu-l bagă în seama. Sorin şi Cornel tac de prea multă vreme. Ia să vedem! E 21,45. Slabă emisiune! Gâdea îl crede pe Şova, dar nu ştie de ce. Noroc, intervine Ciutacu.

Are mare cinste în el. Celor din platou nu le place de el, dar face parte din peisaj, trebuie acceptat. Bate câmpii. Sorin şi Cornel tot linişte! Timpul trece, Băsescu nu a fost demolat. Noroc, apare Ciuvică! Se vorbeşte despre un birou sigilat. Cu greu aflăm că este al lui Băsescu. Emisiunea nu spune nimic până la 21,49. Aflăm că D.L Antonescu nici nu are un birou la Cotroceni. Ciuvică iese la luptă. Este în alb. Este în una dintre cele mai slabe seri ale lui. Acuza de securism, e scârbit, este confuz, plictiseşte. Toţi din platou ştiu că li se clatină puţin pe sub picioare. Sunt rezervaţi. Sorin vorbeşte despre fantome, Cornel despre tehnici militare. Nu pot să înţeleg cum doi ziarişti atât de buni stau cu Gâdea. Cornel se pierde în nişte amănunte. Eu înţeleg câte ceva. Gâdea ne invită pe facebook. Murim de plictiseală.
Au găsit o cale de atac către Bruxelles. O doamnă care a făcut greva foamei. Toţi sunt dezamăgiţi de cât de slab este producătorul emisiunii. Chiar şi Gâdea, chiar şi Vosganian, care intervine. Toţi spun ce cred ei dar nu urmează scenariul unei emisiuni. Ei îşi urmează gândurile lor. Sărim la Omar. Emisiunea curge atât de prost încât Sorin şi Cornel se plictisesc. Probabil tot ce se întâmplă în platou este atât de controlat de Varan încât şi invitaţii s-au resemnat. Parcă Ciuvică mai mişcă. Dacă ar fi fost de partea lui Băsescu, foarte posibil, abuzurile făcute de USL i-ar fi mărit tensiunea. Venea Smurdul. Cornel şi Sorin sar rău. Mi se par ridicoli. Am amintiri cu ei şi îi respect. Treaba lor! Gâdea nu controlează de loc.

Nu ştiu de ce îi este frică, dar îi e frică de ceva. Cornel arată simpatie faţă de Băsescu. El nu vrea. Spune că marinarii nu ar simpatiza preoţii.  Emisiunea s-a dus într-o confuzie totală. Au amuţit toţi. Nu se mai înţelege nimic. Vedem un sondaj chiar pe placul celor din platou. Acum totul pare bine. Cifre, vocea patetică a lui Gâdea, timpul trece, nu se înţelege nimic. El laudă Antena 3. Gâdea este iritat pentru că Băsescu l-a atacat. Ciuvică nu a fost atacat şi este supărat. Gâdea este din ce în ce mai vedetă. Sare şi Ciutacu în ajutor. Doar ei înţeleg ce vorbesc. Fiecare îşi urmează firul gândirii lui. Dar noi nu îl ştim. Sorin şi Cornel tac, ce păcat! Nelson Mandela împlineşte 90 de ani mâine. MRU a fost la Timişoara. Gâdea dă secvenţe în care duşmanii lui au fost huiduiţi. Sărim de la una la alta. Nu prea ar fi legătură. Ei, din platou consideră că imaginile ar fi un măcel. Nu cred că se ma uită nimeni la ele. În lupta politică din aceste zile aceste imagini nu mai au relevanţă.

Probabil Varamul îi zăpăceşte emisiunea lui Gâdea pentru că, altfel, cu atâţia ziarişti importanţi în studio, este de mirare că el nu poate fi decât plictisitor.
Sorin vorbeşte despre Societatea Timisoara. Păcat! Gâdea este emoţionat. Se încurcă. Am senzaţia că le este frică de Băsescu. Cornel devine procuror şi îl trimite în judecată pe Băsescu. Ia aer şi Varujan. Concluziile le cam trag Sorin şi Cornel. Şova zâmbeşte. Gata, au câştigat, aşa cred ei! Doamna cu greva foamei ameninţă. Şova o contrazice, chiar o pune la punct. Nu prea e bine. Doamna a fost adusă pentru ceva anume nu pentru a fi pusă la punct. Cornel vrea să îi cânte-n strună lui Şova. Acesta nu-l bagă în seamă. Nu-mi vine să cred şi îmi pare şi rău. Toate se schimbă. S-a găsit un posibil final de emisiune. O cuvântare a lui MRU de demult. Cred că va una dintre ultimele emisiuni la care o să mă uit. O perioadă.